İstanbul Anadolu Yakası Yol Çalışması | 19 Nisan 2024İmar Haber

19 Nisan 2024 - 22:40

Anadolu Yakasına Yeni Yol Çalışması

Anadolu Yakasına Yeni Yol Çalışması
Son Güncelleme :

17 Nisan 2017 - 16:21

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/anadolu-yakasina-yeni-yol-calismasi/472/" title="facebook">

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Anadolu Yakası ’nda, sahil yolunu E-5 ve TEM Otoyoluna entegre edecek bir ulaşım projesini hayata geçiriyor. Proje kapsamında; Bostancı Kayışdağı arasında yeni bir yol inşa edilecek, D-100 (E-5) kara yolu kuzey güney ve yan yolları yapılacak, D-100 kara yolu altına yapılacak alt geçitle yan yollar birbirine bağlanacak projeyle trafik rahatlayacaktır.

Çalışmalar kapsamında öncelikle Bostancı Kayışdağı arasında hızlı ve doğrudan ulaşım sağlayacak yeni bir güzergahta yol yapılacak. Maltepe Çamaşırcı Deresi boyunca yapılacak yeni yol 2 gidiş 2 geliş toplam 4 şerit olmak üzere 2 bin 800 metre uzunluğunda olacak. Yol çalışmalarına ek olarak Çamaşırcı Deresi ‘nin de ıslahı yapılıyor.

Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte sahil yolu, E-5 ve TEM otoyolunun entegresi sağlanarak, Kozyatağı Küçükyalı E-5 trafiğinin önemli ölçüde rahatlaması amaçlanıyor.