Bakan Özhaseki'den 'Askeri Araziler' Açıklaması | 29 Mart 2024İmar Haber

29 Mart 2024 - 14:28

Bakan Özhaseki’den ‘Askeri Araziler’ Açıklaması

Bakan Özhaseki’den ‘Askeri Araziler’ Açıklaması
Son Güncelleme :

27 Nisan 2017 - 17:00

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/bakan-ozhasekiden-askeri-araziler-hakkinda-aciklama/895/" title="facebook">

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, “Askeri alanlar biraz netameli bir konu ama şehrin içerisinde kalmış ve yeşilse yüzde yüz park olacak. Şehrin çeperlerinde topçu birlikleri var. Top, tüfek, atış sesine insanların tahammülleri yok. İki tane ağaç da yok. O zaman bu askeri alanların kentsel dönüşümde kullanılması doğru.” dedi.

Kentsel dönüşüm için gereken rezerv alan sorunu için Hazine arazilerini kullanmak istediklerinin altını çizen Özhaseki “Şehir içleri ve şehir çeperlerinde alanlar var. İstanbul’da merkezde olmasa da 10 kilometre uzağında bulunur. Hazine tarafından kamuya tahsis edilmiş ancak kullanılmayan alanlar var. Tahsis amacına uygun hareket edilmiyorsa elimizde bayağı alan oluşur.” ifadelerini kullandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, 7.5 milyon binanın dönüşümü için 5 milyar dolarlık kaynak gerektiğini belirterek yurtdışındaki yatırım bankalarından elde edilecek krediyi faizsiz olarak belediyelere vermeyi planladıklarını söyledi.