Beyoğlu İstiklal Caddesindeki Riskli Binalar Yıkılıyor | 18 Nisan 2024İmar Haber

18 Nisan 2024 - 20:38

Beyoğlu İstiklal Caddesindeki Riskli Binalar Yıkılıyor

Beyoğlu İstiklal Caddesindeki Riskli Binalar Yıkılıyor
Son Güncelleme :

09 Mayıs 2017 - 21:27

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/beyoglu-istiklal-caddesindeki-riskli-binalar-yikiliyor/1085/" title="facebook">

İstanbul’un  en pahallı caddeleri arasında yer alan ve turistik caddesi olan Beyoğlu İstiklal Caddesi’ndeki binalar restrasyona alındı.

 

Binalarda Deprem ve yıkılma tehlikesine karşı yenileneme nedeniyle tahliye işlemi başladı.





Yetkili yapı denetim firmaları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı‘na yapılan başvuruları denetledi. Cadde içersindeki 7 binanın çökme ve yıkılma tehlikesine karşı tahliye edilmesi, restorasyon veya güçlendirme sonrasında yeniden açılabileceğini açıkladı. Cadde de 189 binanın ise   yer alan hasarlı binanın bir kısmı tahliye ve yenileme çalışması kapsamına alındı.

 

                              
Beyoğlu Belediyesi‘ne iletilen konuyla ilgili mülk sahibi ve kiracılara tebligat yapılarak binaları boşaltmaları istendi. Yasal süreleri içerisinde boşaltıldıktan sonra, yenileme veya yeniden yapım izni alan binalarla ilgili işlemlere başlandı. İstiklal Caddesi‘ndeki tanınmış mekanların da yeraldığı binalardan bir tanesi yeniden inşa edilerek hizmete açıldı. Diğerleri restorasyon işlemlerine başladı. Yedikule Sırp Purgiç Ermeni Vakfı ile Taksim Surp Agop Ermeni Vakfı’nın mülkiyetindeki binalar da tahliye ve yenileme çalışma kapsamına  alındı. Beyoğlu İstiklal Caddesi üzerinde hasarlı 189 bina bulunuyor.