Hatay Antakya Gayrimenkul Fuarı Açılıyor | 20 Nisan 2024İmar Haber

20 Nisan 2024 - 07:22

Hatay Gayrimenkul Fuarı Açılıyor

Hatay Gayrimenkul Fuarı Açılıyor
Son Güncelleme :

12 Nisan 2017 - 21:12

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/hatay-gayrimenkul-fuari-aciliyor/331/" title="facebook">

hatay fuar

Akdeniz bölgesinin incisi Hatay ‘da 3-7 Mayıs tarihleri arasında Yapı İnşaat ve Gayrimenkul Fuarı açılıyor. Siyaset adamlarının ve iş adamlarının yanı sıra inşaat malzemeleri, inşaat makineleri, büyük iş makineleri ve emlakçılarla gayrimenkulcüleri yani yatırımcıları bir araya getirmeyi planlayan projede yeni pazar oluşturma stratejileri hedefleniyor.

hayaygayrimenkulfuar

TOBB ve KOSGEB desteğiyle düzenlenen 1. Hatay Yapı İnşaat ve Gayrimenkul Fuarı, sektörde Akdeniz ve Ortadoğu bölgesinin platformu olmayı hedefliyor. Yap-satıcıları uluslararası iş makineleri, yapı ekipmanları ve inşaat teknolojilerini, ev almayı düşünenleri veya dekore etmek isteyen insanları 5 gün boyunca bir arada tutarak sektörün nabzını tutmayı amaçlıyor.

 

Sektör temsilcilerine yeni satın alma, iş geliştirme, yeni iş ve işbirliği fırsatları yaratılması amacıyla düzenlenen fuar iş geliştirmeye katkı ve ihracatın artmasına ivme sağlamayı hedefliyor. Türkiye’de ve özellikle de Akdeniz bölgesinde önemli bir ticari platformu oluşturuyor. İnşaat sektörünün önemli yapı taşları arasında yer alan ve her geçen gün giderek büyüyen inşaat sektörü, kentsel dönüşüm ve mega projelerle büyüme ivmesini hızlandırıyor.

hatay 1. gayrimenkul fuar

Hatay’ın bu fuarla birlikte Türkiye sıralamasındaki yerinin yükseltmesine katkı sağlayacağı inancında olduklarını vurgulayan proje sahipleri; 2016 Türkiye’nin en büyük sanayi şehri sıralaması verilerine göre Hatay merkezli 8 şirketin ürettiği satış rakamı 12,8 milyar TL yani 23 şirketli Gaziantep, 27 şirketli Ankara’dan daha fazla ciro üretmiş durumda olduklarını belirtiyorlar. Düzenlenecek fuarla birlikte bu rakamda gözle görülür bir artış hedeflemeyi ana prensipleri olarak gördüklerini belirttiler. Gerçekleşecek olan bu fuarda desteklerini esirgemeyen Hatay Valisine, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanına, Antakya Belediye Başkanına, Ticaret Odaları ve Borsalarına Ve Sivil Toplum Kuruluşlarına da ayrıca teşekkürlerini ilettiler.

 

Site Görüşü:
Fuarın ardından Hatay ‘da emlak ve gayrimenkul piyasalarında artış bekleniyor. Fuarda tanıtılacak iş makineleri şirketlerinin de yeni yapılacak konut projelerinde etkisinin büyük olacağı ve özellikle çevre yolu civarında ki arsaların değerlendirileceği öngörülüyor. Projelerin talep oranının daha çok siteler üzerine olduğu değerdirilerek bundan sonraki inşaat çalışmalarının toplu konut ve siteleşme üzerine yöneleceği görüşündeyiz.

Fuar Alanı Adresi:

hatay gayrimenkul fuarı adresi