Esenler İmara Açılıyor | 19 Nisan 2024İmar Haber

19 Nisan 2024 - 08:48

Esenler’in Yüzde 50’si İmara Açılacak

İstanbul Esenler ‘deki askeri alanların yıkılmasıyla başlandı. Proje kapsamında Esenler’deki alanın yaklaşık yüzde 50 ’sinin imara açılacak.

Esenler’in Yüzde 50’si İmara Açılacak
Son Güncelleme :

17 Nisan 2017 - 11:20

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/istanbul-esenler-in-p-si-imara-acilacak/467/" title="facebook">

Esenler, Başakşehir ve Sultangazi arasında bulunan Askeri alanların kent merkezleri dışına çıkarılması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Tapu Kadastro Müdürlüğü ‘nün çalışmaları ilk olarak İstanbul Esenler ‘deki askeri alanların yıkılmasıyla başlandı.

Milli Savunma Bakanlığı ‘ndan Esenler Belediyesi’ne devredilen 8,7 milyon metrekare büyüklüğündeki Askeri Alan’da uygulanacak proje için çok iddialı konuşan Esenler Belediye Başkanı bölgede geleneksel mimari ile modern yeni bir şehir kurulacağını belirtti.

esenler başakşehir

Başbakan Ahmet Davutoğlu ’nun müjdelediği “İnsan Yüzlü Şehir ve Şehir Parkı” projesi  Esenler ‘deki alanın yaklaşık yüzde 50 ’sinin imara açılacağını, bu alanın da maksimum yüzde 40 ‘ında yapılaşma olacağını belirtti. Esenler’de yapı ömrünü tamamlayan ve imar kısıtlılığı sebebiyle yenilenemeyen toplam 40-50 bin konutun bölgeye transfer edilecek. Boşaltılan yerler, doğanın ruhuna uygun olarak kullanılacak.

esenler konut projeleri

İstanbul’un çeşitli ilçelerinde birbirleriyle bağlantılı bulvarlar açılacak. Bulvarların açılması için yıkılacak konutlar da  bu alana taşınacak. Yaklaşık 10 bin konutu kapsayacağını tahmin ediyoruz. Bu projemiz ile Esenler ‘deki sosyal ve kültürel tesis alanlarımız 5 kat, eğitim tesisi alanlarımız 10 kat, sağlık tesisi alanlarımız ise tam 35 kat artacak. Esenler tamamen kabuk değiştirmiş ve yeni bir kimliğe bürünmüş olacak.

2.5 MİLYON METREKARE PARK

esenler prkı

Proje alanında 2.5 milyon metrekare şehir parkı yapılacağı belirtildi. Çevre ilçelerdekilerle birlikte yaklaşık 3.5 milyon nüfusun yürüme mesafesinde ulaşabileceği şehir parkı, kentsel dönüşüm alanında üretilen dünyanın en büyüğü olacak. Şehir parkı içinde çeşitli müzeler, sportif alanlar, bisiklet ve yürüyüş alanları, hayvanat bahçesi, botanik bahçesi, seyir terası ve daha pek çok donatı yer alacak. Dünyanın en büyük sanat eserleri müzesi yapılacak. Yapılacak sanat eserleri müzesinde, şu anda depolarda bekleyen tarihi sanat eserleri burada sergilenecek. Müzeye her yıl yaklaşık 10 milyon turist ziyaret edecek. Parkımızda ülkemizin iklim örtüsü ve kültürünü yansıtan mini bir Türkiye haritası da olacak. Bu şehir parkı, dünyadaki örnekleri ile yarışacak. Şu anda Esenler’in 335 bin metrekare olan park ve yeşil alanı 6.8 milyon metrekareye çıkacak. Yani yaklaşık 20 kat artacak.