Keçiören Ovacık Projeleri Geliyor | 18 Nisan 2024İmar Haber

18 Nisan 2024 - 05:08

Keçiören’nin Yeni Yıldızı Ovakent Geliyor

Keçiören’nin Yeni Yıldızı Ovakent Geliyor
Son Güncelleme :

15 Nisan 2017 - 13:57

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/keciorennin-yeni-yildizi-ovakent-geliyor/413/" title="facebook">

Keçiören ‘de yasal sorunlar nedeniyle durma noktasına gelen Ovacık’taki imar problemleri aşıldı. İmar planlarını tamamlayarak ruhsat vermeye başlandığını belirten Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, bölge için 10 yıl içinde 130 binlik bir nüfus öngördüklerini söyledi.

BÖLGENİN YENİ İSMİ OVAKENT

Ovacık imarını tamamlandı. Bölgeye artık “Ovakent ” diyoruz. Altyapısı, ulaşım planı, çevre düzenlenmesi en ince ayrıntısına kadar planlanan bir bölge olarak, büyük parsellerde site tarzı yapılanma gerçekleşmesi planlanıyor. Otoparkları , bol yeşil alanları, geniş  meydanlardan oluşacaktır. Ruhsatlar verilmeye başlanmış durumda. Etrafında da iş merkezleri yani kentsel servis alanları olan bir yer olacak. Hizmet sektörüne dönük yatırımlar yapılabilir, biz de bu anlamda yatırımcıları çağırıyoruz.Etrafında da AVM‘ ler olacak. Bu anlamda hem eğitim yatırımları hem de sağlık yatırımları alınabilir. Showroomlar şeklinde mağazalar yapılabilir. Hizmet sektörüne dönük yatırımlar yapılabilir, biz de  yatırımcıları çağırıyoruz” dedi. Ak şöyle devam etti: “Konutlarda belli bir metraj sınırı koyduk. Ovakent’te 145 metrenin altına konut olmayacak. Ovakent ‘te bu yıl içinde binaların inşaatları başlayacak. 10 yıl içinde yapılaşma tamamlanabilir. İlk 5 yıl içinde konut ağırlıklı gideceğini düşünüyoruz. Daha sonra iş merkezleriyle alakalı çalışma olabilir. Yerleşimin ardından diğer yatırımlar da gelecektir. Tepe Grubu ‘nun bir çalışması var. Forum Ankara ‘nın karşısında hem konut hem iş merkezi şeklinde büyük bir yatırım gerçekleştiriyor.

ankara ovacıkda arsa

EN BÜYÜK YEŞİL ALANLAR

Bu bölgenin içerisinde önemli yatırımlar gerçekleştiriyoruz. Bunlardan birisi Kartaltepe Kent Ormanı ‘ydı. Bu alan içerisinde yer alıyor. Hem yeşil alana dönük hem de içerisinde bazı tesisleşmeler var. Bir büyük paintball sahası gerçekleştiriliyor. Piknik ve mesire alanımız var. Bir kır düğünü salonu yapıldı.

   

SPOR SALONU YAPILIYOR

Spor salonumuz yoktu. Spor salonunu Ovakent ‘e yapıyoruz. 2017 yılı içerisinde hizmete açacağız. Olimpiyatlarda altın madalya alan Taha Akgül’ün adını verdik. Yine o bölgede iki tane bölgesel parklarımız var, yapıyoruz. Yeşil alana önem veriyoruz. Yatırımlarla beraber orası hızlı bir şekilde kalkınacak. Birkaç büyük firma ilgileniyor bölgeyle ilgili. Tepe grubunun bir çalışması var. Forum Ankara’nın karşısında hem konut hem iş merkezi şeklinde büyük bir yatırım gerçekleştiriyor.


Keçiören İmar Haberleri