Toki 'den Emeklilere Daire | 25 Nisan 2024İmar Haber

25 Nisan 2024 - 22:21

TOKİ’ den Emeklilere Ev Sahibi Olma İmkanı

TOKİ yapılacak 65 bin sosyal konut içerisinde yüzde 25 kontenjanı emeklilere ayrılacak

TOKİ’ den Emeklilere Ev Sahibi Olma İmkanı
Son Güncelleme :

10 Nisan 2017 - 14:50

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/toki-den-emeklilere-ev-sahibi-olma-kolayliligi/275/" title="facebook">

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), tarafından yapılacak 65 bin sosyal konut içerisinde yüzde 25 olan kontenjanı emeklilere ayrılmasını hedefliyor.

Emeklilerin ev sahibi olma konusunda büyük kolaylıklar sağlanıp, ev sahibi olması hedefleniyor. Böylece 16 BİN 250 emekli vatandaş kira öder gibi kendi evinin sahibi olma hakkı kazanacak.

Eğer projelerde konut kontenjan sayısı aşılırsa emekliler için çift şans sunulacak, Emekli başvurusu yapan kişi emekli kontenjanından başvurusu gelmez ise diğer normal alıcı kategorisinden  de kura ya katılma hakkı verilecek.

BAŞVURUDA İZLENECEK YOLLAR:

TOKİ İnternet sayfasından her il için satış duyuruları yapmaktadır. Sayfa içerisindeki emeklilere özel bölümüne tıklayarak il bazında projeleri görebilirler. Başvurular Ziraat bankası ve Halk bankası aracıyla yürütülmektedir. Başvuru esnasında emekli kimlik kartları veya emekli olduklarına dahi herhangi bir belge ibraz istenebilir. Aranan  şartlarda ise projenin bulunduğu 1 yıl dan az ikamet etmemek, daha önce toki den ev almamak, kendisinin yada eşinin ve ve bakmada bulunduğu çocuklarının tapu kaydı bulunmaması.

TOKİ Emekli Konutları Başvuru Şartları

Projeye başvuru yapabilmek için, başvuru sahibinin;

  • T.C. vatandaşı olması,
  • Projenin bulunduğu il/ilçe sınırları içerisinde 1 yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya projenin bulunduğu il nüfusuna kayıtlı olması,
  • Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması ve Toplu Konut İdaresinden konut kredisi kullanmamış olması,
  • Kendisine eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklara ait tapuda kayıtlı kat irtifaklı / kat mülkiyetli bağımsız bir bölümünün veya müstakil bir konutunun (tarla, bağ, bahçe, köy evi ve işyeri hariç) olmaması, (Başvuru sahibinin hisseli olarak sahip olduğu gayrimenkuller hariç)
  • Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 3 bin 200 TL olması (Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 3 bin 200 TL olması gerekmektedir.) (İstanbul ilinde gelir şartı 3 bin 700 TL olarak uygulanmaktadır.),
  • Başvuru sahibinin Sosyal Güvenlik Kurumundan Emekli olması (Emeklinin vefat etmesi durumunda, vefat eden emeklinin yalnızca dul eşi başvuruda bulunabilir)
  • Eşlerden her ikisinin de emekli olması durumunda, yalnızca birinin başvuruda bulunması gerekmektedir.