100 Bin Konut Toki Kura Çekilişi Ne Zaman Açıklanacak? | 20 Nisan 2024İmar Haber

20 Nisan 2024 - 06:40

100 Bin Konut Toki Kura Çekilişi Ne Zaman Açıklanacak?

Müjdesini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği “Her Yıl 100 Bin Sosyal Konut Projesi” ‘nin kesinleşen kura tarihi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından açıklanacak. 1 milyon 137 bin 982 başvurunun yapıldığı “Her Yıl 100 Bin Sosyal Konut Projesi” vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

100 Bin Konut Toki Kura Çekilişi Ne Zaman Açıklanacak?
Son Güncelleme :

13 Şubat 2020 - 21:28

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/100-bin-konut-toki-kura-cekilisi-ne-zaman-aciklanacak/16094/" title="facebook">

TOKİ tarafından yürütülen “Her Yıl 100 Bin Sosyal Konut Projesi”ne 16 Aralık 2019 tarihinde başlayan başvurular 15 Ocak 2020 tarihinde sona erdi. Halktan yoğun ilgi ve talep gören 100 Bin Sosyal Konut Projesine 1 milyon 137 bin 982 başvuru yapıldı. Şimdi gözler kura tarihine çevrildi.

TOKİ Kuraları Ne Zaman Çekilecek?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 100 bin sosyal konut için kuraların şubat ayı sonunda çekileceğini duyurdu. TOKİ sosyal konut projesinde kura çekiliş yeri ve programı, ilerleyen tarihlerde açıklanacak. Kurada, asil ve yedek olarak hak sahibi olamayanlar başvuru bedellerini kura çekiliş tarihinden itibaren 5 iş günü sonrası geri alabilecek.

Projenin bağımsız bölüm listesi ve konut fiyatları belirlendikten sonra, idare tarafından belirlenecek tarihte Konut Belirleme Kurası çekilecek.

“Hak Sahibi Belirleme Kurası” noter huzurunda; İdare yetkilileri denetiminde gerçekleştirilecek.

TOKİNİN RESMİ SİTESİNDEN KURA SONUCUNUZU TAKİP EDEBİLİRSİNİZ




Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri konut sayısının %10’u kadar kontenjan ayrılacak ve gerek görüldüğü takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecek. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacak.

“En Az %40 Engelli Vatandaşlara” konut sayısının %5’i kadar kontenjan ayrılacak ve gerek görüldüğü takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacak. Diğer Konut Alıcı Adayları için İdaremizin genel uygulamalarında olduğu üzere başvuru sayısına göre gerektiği takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecek.

100 Bin Konut Projesinde Emekli Belirsizliği

Kurada, asil ve yedek olarak hak sahibi olamayanlar başvuru bedellerini, kura çekiliş tarihinden itibaren 5 (beş) iş günü sonrasında Başvuru yapılan Bankanın yetkili Şube’lerinden geri alabilecek.

Projenin bağımsız bölüm listesi ve konut fiyatları belirlendikten sonra İdare’ce belirlenecek tarihte “Konut Belirleme Kurası” çekilecek.

 

TOKİ 100 Bin Sosyal Konut Projesi İl Ve İlçeler Açıklandı

100 Bin Sosyal Konutlar Kaç Metrekare?

TOKİ sosyal konut projesi kapsamında, vatandaşlara, 2+1 ve 3+1’lik seçenekler sunulacak. Konutların,  adet, brüt metrekare,  net metrekare ve fiyat bilgileri ihale sonrası kesinlik kazanacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, projenin tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, 2+1 konutların brüt 75-85 metrekare, 3+1 konutların ise brüt 100 metrekare olarak projelendirileceğini açıklamıştı.