2019 Noterde Satış İçin Vekaletname İşlemleri | 29 Mart 2024İmar Haber

29 Mart 2024 - 03:00

2019 Noterde Satış İçin Vekaletname İşlemleri

2019 Noterde Satış İçin Vekaletname İşlemleri
Son Güncelleme :

03 Şubat 2019 - 21:24

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/2019-noterde-satis-icin-vekaletname-islemleri/5039/" title="facebook">

Vekalet için Gerekli Belgeler

  • 2 adet fotoğraf
  • Vekalet verecek olan kişinin nüfus cüzdanı ve TC Kimlik Numarası
  • Vekalet verilecek olan kişinin adı, soyadı ve kimlik numarası
  • Ruhsat bilgileri (Araç satışı ile ilgili işlemlerde)
  • Tapu bilgileri (Gayrimenkul ile ilgili işlemlerde)




Vekalet Nasıl Verilir?

Noter, vekalet verecek olan şahsın ve vekalet verilecek olan şahsın bilgilerini ve kimliklerini alır. Daha sonra vekalet verecek olan şahsa hangi konularda vekalet verecek olduğu sorulur ve vekalet verilecek olan konular tek tek eklenir. Ardından hazırlanan sözleşme vekalet verecek olan şahsa imzalatılarak birer nüshası noterde kalmak üzere verilir.

Vekalet Nasıl İptal Edilir?

Noterler üzerinden vekalet verilebileceği gibi verdiğimiz vekaleti iptal de edebilir. Notere giderek vekaletimiz için azilname düzenlemek istediğimizi söylüyoruz.

Sıkça Sorulan Sorular

  • Noter Tapu Vekaleti: Normal vekalet verme işleminden herhangi bir farkı yoktur. Vekalet verilecek kişinin notere gelmesine gerek yoktur. Vekalet verilecek kişinin kimlik fotokopisi ile tapu satışı için vekalet verilebilir.
  • Noter Diploma Vekaleti: Diplomanızı almasını istediğiniz arkadaşınıza vekalet vermek için arkadaşınızın nüfus cüzdanı fotokopisi ile notere gidiyorsunuz. Arkadaşınızın gelmesine gerek yoktur.
  • Noter Araç Satış Vekaleti: Yukarıdaki işlemlerden hiçbir farkı yok. Vekalet vermek istediğiniz kişiyle ya da o kişi olmadan onun nüfus cüzdanı fotokopisiyle notere giderek araç satış vekalet işlemlerini hallediyorsunuz.
  • Noterden Avukata Vekalet Verme: İşlemler tamamen aynı. Avukatla beraber notere gidiyorsunuz ve avukatı yetkilendirmek istediğiniz konuları notere yazdırarak vekaletinizi alıyorsunuz.




Başka İldeki Birine Vekalet Verme

Vekalet vereceğiniz kişi ile farklı yerlerdeyseniz, vekaleti verecek olduğunuz kişi nüfus cüzdanı fotokopisini bilgisayardan taratıp size mail olarak gönderir. Siz de bu maildeki nüfus cüzdanı fotokopisini bilgisayardan yazdırırsınız. Elinizdeki bu nüfüs cüzdanı fotokopisi ve sizin kimliğiniz ile beraber notere giderseniz vekalet verecek olduğunuz kişi olmadan da vekalet çıkartabilirsiniz. Daha sonra çıkardığınız vekaleti posta yolu ile vekalet verdiğiniz kişiye gönderirsiniz.