2020 Sonuna Kadar İstikbal, Bellona ve HES Kablodan Halka Arz | 24 Nisan 2024İmar Haber

24 Nisan 2024 - 05:59

2020 Sonuna Kadar İstikbal, Bellona ve HES Kablodan Halka Arz

Boydak Holding’e ait olan İstikbal, Bellona ve Mondi ile Mobilya sektöründe halka arza hazırlanıyor. HES Kablo ile de; yerli sermayeyi Enerji Sektöründe temsil etmeyi hedefleyen Boydak holding 2020 yılı sonunda 3 şirketini halka açacak!

2020 Sonuna Kadar İstikbal, Bellona ve HES Kablodan Halka Arz
Son Güncelleme :

15 Şubat 2020 - 21:48

TMSF tarafından 2016’dan bu yana yönetilen Boydak Holding’in hem şirket ismini değişti, hem de yıl sonuna kadar halka arzı gerçekleşecek. Tasarruf  Mevduat ve Sigorta Fonu yönettiği şirketleri yaptığı iyileştirmelerle ön plana çıkarıyor.

11 farklı sektörde 34 şirkete sahip olan Boydak Holding’in ismini Erciyes Anadolu Holding olarak değiştiren TMSF bu yıl sonunda iki mobilya (İstikbal,Bellona) ve bir kablo (HES Kablo) şirketlerinin halka arzını gerçekleştirecek.

Geçen yılın ilk çeyreğinde 2018’in aynı dönemine göre yüzde 24 artış sağlayarak 2.92 milyar liralık ciroya ulaştığı bilgisini aktaran Holding CEO’su Alparslan Baki Ertekin; hem özelleştirmelerin hem de halka arz gibi alternatiflerin yapılmasının gündemde olduğunu vurguladı.



HES kablo ile 380 kV yüksek gerilim kablosu üretmeye karar verdiklerini anlatan Ertekin, bunun için 8 milyon euro civarında yatırım yapacaklarını kaydetti. “Türkiye’nin ilk yerli sermayeli yüksek gerilim kablosunu üreteceğiz” diyen Ertekin, bağlantı ekipmanları için de 3 milyon euro yatırım yapacaklarını bildirdi. Ertekin, “Enerji üretiminde toplam 502.75 megavat kurulu gücümüz olacak. Bu yatırımın maliyeti 2 milyar lira” dedi.

Mobilya sektörü konusunda da yol haritaları anlatan Ertekin; “İstikbal kendi ihracatını yaparken, Bellona ve Mondi de kendi mobilyasını üretecek. Her marka kendi koltuğunu, kendi koleksiyonunu yapacak. Bu kendi aralarında rekabeti getirecek. Böylece halk arasındaki, ‘Bu markalar birbirine çok mu benziyor?’ söylentisini de ortadan kaldıracak. Eylülde, Bellona’nın 48 bin metrekare alanı olan 6’ncı fabrikasını açacağız.” dedi.

EN ÇOK KAZANANLAR

EN ÇOK KAYBEDENLER

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN