Kozan Kaleleri Turizme Açılıyor | 19 Nisan 2024İmar Haber

19 Nisan 2024 - 08:54

Kozan Kaleleri Turizme Açılıyor

Kozan’ın 7 Kalesi Birden Turizme Açılıyor.

Kozan Kaleleri Turizme Açılıyor
Son Güncelleme :

07 Haziran 2020 - 23:42

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/7-kaleli-sehir-kapilarini-turizme-araliyor/18243/" title="facebook">

Kozan (Sis) Kalesi, Anavarza Kalesi, Karasis Kalesi, Yarıkkaya (Uzunoğlun) Kalesi, Bucak Kalesi, Andıl (Andala) Kalesi, Kudret (Tepecikören) Kalesine ev sahipliği yapan Kozan tarihi dokusu ve doğal güzellikleriyle turizmden payını almak istiyor.

Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan ilçede, yeni tedbirler kapsamında ilçenin yeniden turist ağırlaması için çalışma yapıldığını söyledi. Turizm yatırımı için bölgeye doğa ve tarih turizmi için açık çek verdiklerini belirten Başkan Özgan sadece Kozan değil Çukurova’nın tarihi ve doğal dokusunun ulusal ve uluslararası büyük bir yatırım olduğunu belirtti.

Efes’ten Ayasofya’ya Mardin Midyat’tan Kozan’a kadar turizm gelişiyor diyen Başkan Özgan, “Bizim hayalimiz, aşağı ve yukarı çarşı, Anavarza, tarihi sokaklar manastırdan, kalemizden, doğa tabiat turizmi, Dağılcak tabiat alanı ve Kozan barajımızdan bunu görüyoruz. Biz bu sene hamle yapacaktık ama korona virüse yakalandık. Sosyal tesislerimiz yeni tedbirlerle açıldı. Gelecekte bu biter ve hedeflerimize devam ederiz” diye konuştu.

Kozan İmar Haberleri