Açık hava müzesi Ahlat'ın tarihi mekanları kısıtlamayla sessizliğe büründü | 19 Nisan 2024İmar Haber

19 Nisan 2024 - 09:32

Bitlis Ahlat’ın Tarihi Mekanları Sessizliğe Büründü

TÜRKİYE GENELİNDE CUMARTESİ VE PAZAR GÜNÜNÜ DE KAPSAYAN 56 SAATLİK SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI SONRASI DOĞU ANADOLU BÖLGESİNİN TARİHİ ESERLERİ İLE ZENGİN AÇIK HAVA MÜZESİ KONUMUNDAKİ BİTLİS’İN AHLAT İLÇESİ SESSİZLİĞE BÜRÜNDÜ.

Bitlis Ahlat’ın Tarihi Mekanları Sessizliğe Büründü
Son Güncelleme :

12 Aralık 2020 - 15:45

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/acik-hava-muzesi-ahlatin-tarihi-mekanlari-kisitlamayla-sessizlige-burundu/35018/" title="facebook">

Türkiye genelinde Cumartesi ve Pazar gününü de kapsayan 56 saatlik sokağa çıkma kısıtlaması sonrası Doğu Anadolu Bölgesinin tarihi eserleri ile zengin açık hava müzesi konumundaki Bitlis’in Ahlat ilçesi sessizliğe büründü.

Korona virüsü tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında tarihi kent olan Bitlis’in Ahlat ilçesindeki cadde ve sokaklar ile tarihi mekanlar boş kaldı. Özellikle hafta sonları yerli ve yabancı turistlerin uğrak yerleri olan Ahlat ilçesindeki tarihi Selçuklu Mezarlığı, kümbetler, mağara yerleşimlerinin bulunduğu Harabeşehir sessizliğe büründü. Havadan drone ile çekilen görüntülerde ilçe halkının kısıtlamaya uyduğu gözlenirken, hafta sonları yüzlerce ziyaretçiyi ağırlayan 210 dönümlük alan üzerinde bulunan ve UNESCO geçici listesinde yer alan Selçuklu Meydan Mezarlığı, tarihi kümbetler kısıtlama ile birlikte boram boş kaldı.



Öte yandan, ilçede uygulama yapan polis ekipleri denetimlerinde dışarı çıkan vatandaşların izin belgesi olup olmadığını kontrol etti.

Sokağa çıkma kısıtlamasıyla boş kalan ilçe merkezinde sokak hayvanlarının boş cadde ve sokaklarda gönüllerince gezdiği gözlendi.

Ahlat İmar Haberleri