Adıyaman Belediyesi'nden Yeni Mücavir Alan Duyurusu | 20 Nisan 2024İmar Haber

20 Nisan 2024 - 07:46

Adıyaman Belediyesi’nden Yeni Mücavir Alan Duyurusu

Ortanca köyü ile Çobanlı mahallesinin bir kısmını içeren yaklaşık 120 hektar yüzölçümündeki alan Kahta Belediyesi mücavir alanına dahil edildi.

Adıyaman Belediyesi’nden Yeni Mücavir Alan Duyurusu
Son Güncelleme :

03 Eylül 2020 - 18:10

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/adiyaman-belediyesinden-yeni-mucavir-alan-duyurusu/19777/" title="facebook">

Adıyaman Valiliği İl İdare Kurulu kararı, Kahta Belediye Meclis kararı ve Adıyaman İl Özel İdaresinin görüşleri alınarak belediye sınırına ve kent merkezine çok yakın olan ve kent ekonomisine büyük katkısı olan küçük sanayi sitesinin ihtiyaç duyduğu kentsel hizmetler ile söz konusu alan ve çevresi ile belediye sınırı arasındaki yapılaşma baskısı bulunan alanın imar denetiminin sağlanabilmesi amacıyla Ortanca köyü ile Çobanlı mahallesinin bir kısmını içeren yaklaşık 120 hektar yüzölçümündeki alan Kahta Belediyesi mücavir alanına dahil edilerek 3194 sayılı imar kanununun 45. maddesi uyarınca Bakanlık tarafından onaylanmıştır.

kahta mucavir alanı

Mücavir Alan Nedir?

Bir belediyenin sınırları dışında kalmış ancak imar mevzuatı bakımından sorumluluğu belediyeye ait olan alanlardır. Bu alanlarda belediyeden izinsiz yapı ve tadilat işleri yapılamaz.

Kahta İmar Haberleri