Akıllı Ev Sistemleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler | 29 Mart 2024İmar Haber

29 Mart 2024 - 17:21

Akıllı Ev Sistemleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Akıllı ev sistemleri nelerdir, özellikleri nasıl kullanılır?

Akıllı Ev Sistemleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler
Son Güncelleme :

22 Nisan 2019 - 9:21

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/akilli-ev-sistemleri-hakkinda-bilinmesi-gerekenler/5737/" title="facebook">

Hayatlarımıza yeni yeni giren akıllı ev sistemi ya da akıllı ev konsepti insanların yaşamlarını kolaylaştırmak amacıyla ortaya çıktı. Daha güvenli, konforlu ve zamandan tasarruf etmenize yardım eden bu evlere kısaca akıllı ev deniyor.

Akıllı Ev Sistemleri Nelerdir?

Ev teknolojilerinin kişiye özel olarak uyarlanması ile ortaya çıkan akıllı ev sistemleri, insanların ihtiyaçlarını karşılamak ve hayatlarını kolaylaştırmak için kullanılıyor. Akıllı ev sistemlerine sahip bir evin, ev sakinlerinin tüm ihtiyaçlarına cevap verebiliyor olması gerekir.

Akıllı evlerin hayatımızı kolaylaştıran bazı avantajları:

-Tüm ışıkların açılması, kapanması veya kısılması

-Alarmın otomatik olarak devreye girmesi

-Televizyonun belirlenen süre sonunda kapatılması

-Oda sıcaklığının istediğiniz ayarda sabit tutulması

-Hareket algılayıcıları sayesinde kapıların otomatik olarak açılması, tuvaletteki sifonun otomatik olarak devreye girmesi veya muslukların otomatik olarak açılması



Akıllı Evlerin Özellikleri

Zamandan Tasarruf: Akıllı ev sistemi içindeki ev otomasyonu ile zamanınızı çalan pek çok işten kurtulabilirsiniz. Eviniz sizin için perdeleri otomatik olarak kapatabilir, kahve makineniz siz uyanmadan önce kahvenizi hazırlayabilir.

Güvenlik: Evinizin güvenliği için birtakım önlemler almış olabilirsiniz. Akıllı güvenlik sistemleri ile evinizi daha iyi koruyabilirsiniz. Akıllı güvenlik sistemleri kapınızın önünde ciddi bir durum olup olmadığını algılayabilir, bir kedi ile bir insan arasındaki farkı tespit ederek bu duruma uygun olarak uyarı verebilir. Herhangi bir elektronik eşyayı prizde unuttuğunuz zaman akıllı ev sistemleri devreye girerek prize giden elektriği kesebilir.

Para: Akıllı ev sistemleri ilk adımda bütçenizi aşacak bir tutara sahip olabilir. Ancak zaman içinde akıllı ev sayesinde yapacağınız tasarruflar ile ödediğiniz paranın karşılığını alabilirsiniz. Akıllı ev sizin için kimsenin bulunmadığı odalardaki ışıkları kapatarak elektrikten tasarruf etmenizi sağlayabilir.

Konfor: Akıllı ev ile evinize gelmeden önce pencereleri açarak evi havalandırabilir, evin sıcaklığını siz eve varana kadar olağan seviyeye getirebilirsiniz. Evdeki bitmiş ürünlerin siparişlerini akıllı ev sistemleri ile otomatik olarak verebilirsiniz.