Öğrenciler Evlerinin Duvar ve Balkonlarını Süsleyerek 23 Nisan'a Hazırlanıyor | 19 Nisan 2024İmar Haber

19 Nisan 2024 - 20:35

Öğrenciler Evlerinin Duvar ve Balkonlarını Süsleyerek 23 Nisan’a Hazırlanıyor

Aksaray’da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında uzaktan eğitime geçilmesiyle birlikte mekteplerine gidemeyen çocuklar, 23 Nisanı Balkonda Kutladı.

Öğrenciler Evlerinin Duvar ve Balkonlarını Süsleyerek 23 Nisan’a Hazırlanıyor
Son Güncelleme :

22 Nisan 2020 - 12:41

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/aksarayda-ogrenciler-aileleriyle-evlerin-duvar-ve-balkonlarini-susleyerek-23-nisana-hazirlaniyor/17640/" title="facebook">

Aksaray’da, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemleri kapsamında uzaktan eğitime geçilmesiyle birlikte mekteplerine gidemeyen evlatlar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Evlat Bayramı’nı meskenlerinde kutlamaya hazırlanıyor.

Kovid-19 salgını nedeniyle eğitime uzaktan devam eden evlatlar, konutlarının balkonları, camları ile duvarlarını Türk bayrağı, balon, fotoğraf ve rengarenk pankartlarla süsledi.

Emlak Kredi İlkokulu talebesi 6 yaşındaki Yusuf Ali Arı, dedesi İsmet Önal ve teyzesi Elif Önal ile birlikte hanelerinin duvarını süsleyerek, 23 Nisan için hazırlık yaptı.

Yusuf Ali Arı, gazetecilere yaptığı açıklamada, duvar süsleri için bayrak boyadığını ve gökkuşağı resmi yaptığını söyledi.

Dedesiyle birlikte balon almaya gittiklerini belirten Arı, “Balonları aldık haneye geldik. Onları şişirdik. Bayraklarımızı da duvara astık. Çok şıkça hanemizin bir zaviyesini süsledik. Teyzem de sağ olsun 23 Nisan şiiri ezberletti. Artık dedemler ne vakit isterse ben de yüksek sesle o şiiri okuyorum.” diye konuştu.

Dede İsmet Önal ise Kovid-19 salgını nedeniyle torununun dışarıya çıkamadığını ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Evlat Bayramı’nı kutlayamadığını lisana getirdi.

Kendilerinin de meskenin duvarını süslediklerini ve bayramı kutlayacaklarını anlatan Önal, “Torunumun, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Evlat Bayramı’nı kutlama hevesinden geri kalmaması için duvarı süsledik. Tüm ailecek torunumuz için aktiflik hazırladık. O da çok sevindi. Daima birlikte duvarı süsledik, balonları şişirdik.” sözünü kullandı.