Alaçam'da ilk aşılar uygulamaya başlandı | 29 Mart 2024İmar Haber

29 Mart 2024 - 11:49

Alaçam’da İlk Aşılama Başladı

SAMSUN ALAÇAM DEVLET HASTANESİNDE GÖREV YAPAN SAĞLIK ÇALIŞANLARI COVİD-19 AŞILARININ İLK DOZUNU ALDI. İKİ DOZ ŞEKLİNDE UYGULANACAK AŞILAMANIN İKİNCİ DOZU İSE 28 GÜN SONRA VURULACAK.

Alaçam’da İlk Aşılama Başladı
Son Güncelleme :

14 Ocak 2021 - 15:10

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/alacamda-ilk-asilar-uygulamaya-baslandi/58216/" title="facebook">

Samsun Alaçam Devlet Hastanesi’nde görev yapan sağlık çalışanları Kovid-19 aşılarının ilk dozunu aldı. İki doz şeklinde uygulanacak aşılamanın ikinci dozu ise 28 gün sonra vurulacak.

Çin’den Türkiye’ye getirilen CoronaVac aşısı, Alaçam Devlet Hastanesi’nde görev yapan sağlık çalışanlarına yapılmaya başlandı. İlk aşılar Bilim Kurulu Toplantısı sonrasında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve kurul üyelerine uygulandı. Aşılar ilk etapta sağlık çalışanlarına daha sonra 65 yaş üzerinden başlamak üzere kademeli olarak uygulanacak.



Hastalar gelmeden önce e-Nabız veya Merkezi Hekim Randevu Sistemi üzerinden aşı hakları olup olmadığını öğrenebilecek ve aşı hakları varsa randevu oluşturabilecekler. İster aile sağlığı merkezlerinden ister hastanelerden bu randevuyu alabilecekler denildi.

Alaçam İmar Haberleri

BENZER HABERLER