Amasya 'Üç Boyutlu Kadastro ve Gayrimenkul Değerleme Projesi'nde pilot il oldu | 28 Mart 2024İmar Haber

29 Mart 2024 - 01:39

Amasya ‘Üç Boyutlu Kadastro ve Gayrimenkul Değerleme Projesi’nde pilot il oldu

PROJE KAPSAMINDA AMASYA’NIN PİLOT İL OLARAK SEÇİLMESİNDEN DOLAYI ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI TAPU VE KADASTRO GENEL MÜDÜRLÜĞÜ YETKİLİLERİNE TEŞEKKÜR EDEN AMASYA VALİSİ MUSTAFA MASATLI, “ÜLKEMİZDEKİ GAYRİMENKUL VARLIKLARININ DETAYLI ANALİZİNİ YAPACAK BU PROJE KONUT STOKUMUZUN BELİRLENMESİ, ÇOK BOYUTLU KADASTROYA GEÇİŞ, KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇALIŞMALARI İÇİN VERİ SAĞLAMASI, DOĞAL AFETLER SONRASINDA TAŞINMAZ VE KULLANICI BİLGİLERİNE HIZLI ULAŞIM, YAPILAŞMAYA YÖNELİK YASAL VE FİİLİ DURUM FARKLILIKLARININ TESPİT EDİLMESİ AÇISINDAN BÜYÜK ÖNEM TAŞIMAKTADIR” DEDİ.

Amasya ‘Üç Boyutlu Kadastro ve Gayrimenkul Değerleme Projesi’nde pilot il oldu
Son Güncelleme :

20 Ocak 2021 - 19:25

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/amasya-uc-boyutlu-kadastro-ve-gayrimenkul-degerleme-projesinde-pilot-il-oldu/62787/" title="facebook">

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilecek ‘Üç Boyutlu Kadastro ve Gayrimenkul Değerleme Projesi’ kapsamında planlanan uygulamaların deneneceği pilot ilin Amasya olduğu bildirildi.

Proje kapsamında Amasya’nın pilot il olarak seçilmesinden dolayı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü yetkililerine teşekkür eden Amasya Valisi Mustafa Masatlı, “Ülkemizdeki gayrimenkul varlıklarının detaylı analizini yapacak bu proje konut stokumuzun belirlenmesi, çok boyutlu kadastroya geçiş, kentsel dönüşüm çalışmaları için veri sağlaması, doğal afetler sonrasında taşınmaz ve kullanıcı bilgilerine hızlı ulaşım, yapılaşmaya yönelik yasal ve fiili durum farklılıklarının tespit edilmesi açısından büyük önem taşımaktadır” dedi.

Projenin sonuçlanmasıyla vatandaşların sahip oldukları ya da satın almak istedikleri gayrimenkulün emlak değeri, yapım tarihi, depreme dayanıklılık durumu gibi birçok bilgiye de tek elden erişim sağlayabileceklerine değinen Vali Masatlı, “Bu projenin uygulanması için pilot il olarak Amasya’mızın seçilmesi oldukça önemlidir. Bizde devletimizin İlimize duyduğu güvene layık olmak adına şu an Amasya merkez ilçemizde 17 mahalle bazında tamamlanan çalışmaları kısa süre içerisinde bitirmeyi hedefliyoruz. Bu konuda desteğine ihtiyaç duyulan tüm kamu kurumları da üzerlerine düşen görevleri eksiksiz olarak yerine getireceklelerdir” diye konuştu.

Amasya Belediye Başkanı Mehmet Sarı, Vali Yardımcısı Turgay İlhan ve ilgili daire müdürlerinin de yer aldıkları toplantıda İl Kadastro Müdürü Fazlı Elçi tarafından projenin detaylarına ilişkin bilgiler paylaşıp soruları yanıtladı.