Ankara Ticaret Merkezi | 19 Mart 2024İmar Haber

19 Mart 2024 - 06:30

Ankara Batışehir Ticaret Merkezi ve Butikşehir Oluyor

Ankara Batışehir Ticaret Merkezi ve Butikşehir Oluyor
Son Güncelleme :

19 Nisan 2017 - 11:21

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/ankara-batisehir-ticaret-merkezi-oluyor/531/" title="facebook">

Batışehir Bağlıca ‘da Dev Proje

  • 8399 KONUT
  • 200 bin metrekarelik dev bir TiCARi ALAN
  • Ankara Üniversitesi Sağlıkta Mükemmeliyet Merkezi
  • 100 yataklı Kök Hücre Hastanesi

Serbest Piyasa Kurulu ‘nun yapmış olduğu gelişim analiz raporuna göre Ankara Batışehir nüfusunun 70bin daha artacağı öngörülüyor. Bu kapsamda yapılması planlanan projeler bölgeye yatırımın büyük ölçüde artması yönünde planlanıyor.

ankara batisehir

Ankara Büyük Şehir Belediyesi ile Milli Savunma Bakanlığı arasında imzalanan protokol uyarınca, Bağlıca Bulvarı ile Sakıp Sabancı Bulvarının ara bağlantısı yapılacak. Yapılacak bulvarların ağustos 2017 ‘de tamamlanması planlanıyor.

 

batışehir yol

Projede belirtilen butik şehir uygulamasında; 7 üniversitenin ortasında binaların birbirini kesmediği, yeşil alan sıkıntısının yaşanmadığı, ulaşımın kolay olduğu, tüm kamu kurum ve kuruluşlarına yakın bir şehir kurulacak. Proje alanı çok değerli; 8.399 konuttan oluşacak. Dairelerin büyüklükleri 200 metrekare, en küçük site 280 -300 daireden oluşuyor. Ortalama 3-4 yılda inşaatı tamamlanabilecek bir yer.

8 bin konutu bir kişi yapsın diye beklemiyoruz. Bu bölgeye bir siluet kazandırılacak. Çünkü arazinin en yüksek noktası ve Ankara’nın her yerini görebilecek. 25-30 katlı rezidanslar da yapıldığında şehrin her tarafından görülebilen harika bir yer olacak. Kamu kurum ve kuruluşlarla birlikte bu bölgeye 3 yıl içerisinde gelecek çalışan sayısı 70 bin olacak. Aileyi ortalama değer 3.7 gibi algılıyorlar. Yani 250 binden fazla nüfus gelecek ve minimum 70 bin konuta ihtiyaç var. Bağlıca’da konut stoku toplamda 300-400 daireden fazla değil. Çok ciddi bir konut açığı var. Bölgede konuta ihtiyaç var. Zaman çok değerli, insanlar işlerini en yakın noktada oturmak istiyor. Batışehir’le işinize yakın noktada otururken şehrin güzelliklerinden de mahrum kalmamış olacaksınız.