Anthoyn JOSHUA | 25 Nisan 2024İmar Haber

26 Nisan 2024 - 00:45

Anthoyn JOSHUA

Son Güncelleme :

08 Aralık 2019 - 15:12

Anthoyn JOSHUA

15. 10. 1989 İngiltere de Manchester de doğdu. Nijerya asıllı ingiliz boksör, 26 yaşında ve 198 cm ve 91 kg Heavyweight (ağır siklet)  şampiyonu, Nijerya asıllı anne ve İrlandalı babanın oğlu olarak dünyaya geldi. Bu nedenle hem İngiliz hem de Nijerya kökenlerini simgeleyen isimleri var. İngiliz ismi Anthony Joshua, Nijerya ismi Oluwafemi Olaseni, bu nedenle tam ismi kayıtlarda Anthony Oluwafemi Olaseni Joshua olarak geçiyor. Amatörlüğü döneminde tuğla ustası olarak inşaatlarda çalıştı.

2013 yılında profesyonel oldu. Babası onu 15 yaşında boksa yazdırdı. İlk zamanlarında boksu pek sevmedi, antrenmanlardan hep kaçıyordu. Vücut geliştirmeyi tercih etti ve boksa devam etmedi. Taki kuzeni ile gittiği bir boks antrenmanında harika işler çıkarana kadar. 17 yaşında Londra ya yerleştiler. 2007 de 18 yaşında amatör boksa başladı.

3. amatör maçında Dillian Whyte ye kaybetti. 21 yaşında 200.000 TL teklifi reddetti amatöre devam etti. 2011 de 22 yaşında Bakü de dünya 2. si oldu. Azerbaycan türkü Magomed’e bir puanla yenildi.

Anthony Joshua 2012 Londra Olimpiyatlarında süper ağır siklet kategorisinde altın madalya kazandı. Finalde İtalyanların efsane amatör boksörü Roberto Cammarelle yi mağlup etti. Cammarelle 2008 Olimpiyat şampiyonu olarak Joshua nın karşısına çıkmıştı…

Anthony Joshua Britanya adına Olimpiyat madalyası kazandığı için Britanya İmparatorluk nişanına üye, bu nedenle MBE ünvanı ile anılıyor.

Audley Harrson ile birlikte 91 kg ağır siklet Olimpiyat şampiyonu olan 2 boksörden biri Joshua…

Kraliyet Ailesi onur ödülü aldı. Amatör de 40 galibiyet 3 mağlubiyet. yenilgilerinden birini Ankara da, diğerini de Bakü de yapılan dünya şampiyonası finalinde aldı.

37 maçlık profesyonel kariyeri olan Kevin Johnson u nakavt eden tek boksördür Joshua… Bırakın Johnson un nakavt olmasını ben onu yer inmiş hakem sayarken bile görmedim… Vitaly klitschko, Tyson Fury, Manuel Char ve Dereck Chisora dahil Kevin Johnson ı yere indiren olmamıştı taki joshua ile karşılaşana kadar…

100 metreyi 11 sn altında koşması büyük yankı uyandırmıştı. Futbol yeteneği de parmak ısırtacak derecede iyi… Profesyonel derecede motocross sporcusu…

Satranç oynamayı seviyor, satrancın bokstaki stratejik düşünme becerisini geliştirmede yardımcı olduğuna inanıyor.

Anthony Joshua idman günlerinde antrenmana sabah 06.30 da başlıyor, 3 farklı salon idmanı, çeşitli koşu, esneme ve rehabilitasyon programlarına akşam 8 e kadar devam ediyor.

Anthony Joshua Mike Tayson ın yaptığı başa ağırlık bağlayarak boyun gücüyle kaldırma antrenmanları yapıyor, bu şekilde güçlü yumruklara daha iyi direnç gösterebileceğini düşünüyor.

Kariyerinin başlarında maçlara 105-110 kilo arası çıkarken, 2015 yılının başından beri çıktığı son 4 maçında 111-113 kilo arasında tartım verdi.

Sky da yayınlanan yüz yüze programında Dillian Whyte ı 4. raundda nakavt edeceğini iddia etti.

Devasa kütlesinden ötürü eski ünlü İngiliz boksör Frank Bruno ya, boyu ve etkili direkt vuruşları nedeniyle eski ingiliz şampiyon Lennox Lewis e benzetiliyor.

Carl Froch süper orta sikletin efsanesi ise bu adam Mik Tayson, Lennox Lewis ve Wladimir klitschko nun karışımı diyerek öve öve bitiremedi…

Anthony Joshua nın antrenörü Tony sims…

9 Nisan 2016’da çıktığı IBF dünya şampiyonluğu maçında Amerikalı rakibi Charles Martin i 2. raundda nakavt ederek profesyonel kariyerindeki ilk dünya şampiyonluğuna ulaştı.

7 Aralık 2019’da Anthony Joshua, Andy Ruiz’i 12 raund sonunda [118-110, 118-110, 119-109] puanla mağlup etti ve Dünya Ağır Sıklet Şampiyonu ünvanını yeniledi.

Anthoyn JOSHUA Haberleri

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.