Azerbaycan şehidinin kabrinde Galatasaray Bayrağı! | 28 Mart 2024İmar Haber

28 Mart 2024 - 11:47

Azerbaycan şehidinin kabrinde Galatasaray Bayrağı!

ŞEHİT FERİT DURSUNOV

Azerbaycan şehidinin kabrinde Galatasaray Bayrağı!
Son Güncelleme :

24 Kasım 2020 - 14:45

Azerbaycan şehidi Ferit Dursunov’un vasiyeti yerine getirildi. Şehit olması durumunda kabrinde Azerbaycan Bayrağı’nın yanında Galatasaray Bayrağı’nın dalgalanmasını da isteyen şehit Dursunov’un mezarı başında 2 bayrak beraber yer aldı.

Azerbaycan Meclisi Kültür Komisyonu Başkanı Ganire Paşayeva, Galatasaray’a seslendi. Azerbaycan’ın Ermenistan işgalindeki Karabağ’ı kurtardığı operasyon sırasında şehit olan Ferit Dursunov’un vasiyeti yerine getirildi. Şehit olması halinde kabrinde Azerbaycan Bayrağı’nın yanında Galatasaray Bayrağı’nın da olmasını isteyen Dursunov’un bu isteği sonrasında 2 bayrak, şehidin kabrinde birlikte dalgalandı.

Ganire Paşayeva, yaptığı açıklamada, gerçekleşen muhaberenin birçok vatan evladını kendilerine tanıttığını belirterek, “Şehitlerimizin son sözleri, vasiyetleri büyük eserlerin konusudur. Türk dünyası sevdalı şehitlerimizden, Gah ilinden olan Ferit Dursunov, şehit olursa, mezarı başına Azerbaycan Bayrağı ile kardeş Türkiye’nin sevilen takımı Galatasaray Bayrağı’nın da asılmasını vasiyet etmişti. Ailesi ve dostları kahraman şehidimizin vasiyetini yerine yetirmiştir. Doğrusu, bu büyük sevgiyi sadece futbol kardeşliği ile bağlamak istemezdim, bu Türkiye sevgisidir. Tesadüfi değil ki şehidimizin çocukları da Galatasaraylı’dır. Ümit ediyorum, Galatasaraylı kardeşlerimiz, Azerbaycan şehidinin sevgisini cevapsız koymayacaktır” açıklamasını yaptı.

FİKSTÜR - Maç Yok

Tümünü Gör

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.