Başkan Aşğın sokağın hayvanlarına sahip çıktı | 25 Nisan 2024İmar Haber

25 Nisan 2024 - 05:02

Başkan Aşğın sokağın hayvanlarına sahip çıktı

VETERİNER İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN PARKA MONTE EDİLEN YENİ KEDİ EVİ, BUNDAN BÖYLE O BÖLGEDEKİ SOKAK KEDİLERİ İÇİN SICAK BİR YUVA OLACAK

Başkan Aşğın sokağın hayvanlarına sahip çıktı
Son Güncelleme :

09 Aralık 2020 - 18:45

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/baskan-asgin-sokagin-hayvanlarina-sahip-cikti/33405/" title="facebook">

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Belediye çalışmalarını incelediği esnada bir parkta gördüğü kartondan yapılmış kedi evinin yerine daha şık ve konforlu bir kedi evi ile değiştirilmesi talimatını verdi. Veteriner İşleri Müdürlüğü tarafından parka monte edilen yeni kedi evi, bundan böyle o bölgedeki sokak kedileri için sıcak bir yuva olacak.

Sokak kedileri için yeşil alana konulan karton kutunun insanlarımızın hayvanlara bakışını açısını, merhametini gösterdiğini belirten Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, “Bizim kültürümüzde, inancımızda sokak hayvanı yok, sokağın hayvanı var. Kedilerin kış aylarında içerisinde barınması için parka konulmuş olan karton kutu da tam olarak bunu gösteriyor. Bir karton kutu ne kadar koruyucu veya dayanıklı olur diyebilirsiniz ama mesele buradaki niyet. Mahalle sakinlerimizin ellerinden bu kadar gelmiş ve bunu yapmış. Biz de o karton kutuyu daha güzel, daha kullanışlı bir kedi eviyle değiştirdik. Sokağın hayvanlarına sahip çıktıkları için mahalle sakinlerine teşekkür ediyorum” dedi.

Sokak hayvanlarına karşı hassasiyeti nedeniyle Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’a teşekkür eden Üçtutlar Mahallesi Muhtarı Mehmet Bölükbaş, “Belediye Başkanımızın talimatından kısa süre bir süre sonra ekipler modern kedi evini getirdiler. Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.