Bayburtlular güne kar yağışıyla uyandı | 28 Mart 2024İmar Haber

28 Mart 2024 - 22:06

Bayburtlular güne kar yağışıyla uyandı

BAYBURT’TA GECE SAATLERİNDE BAŞLAYIP SABAH SAATLERİNE KADAR ETKİSİNİ SÜRDÜREN KAR, ŞEHRİ BEYAZ ÖRTÜYLE KAPLADI. BEYAZ GELİNLİĞİNİ GİYİNEN BAYBURT’TA KARLA MÜCADELE ÇALIŞMALARI BAŞLATILDI

Bayburtlular güne kar yağışıyla uyandı
Son Güncelleme :

18 Ocak 2021 - 10:10

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/bayburtlular-gune-kar-yagisiyla-uyandi/60657/" title="facebook">

Bayburt’ta gece saatlerinde başlayıp sabah saatlerine kadar etkisini sürdüren kar, şehri beyaz örtüyle kapladı. Beyaz gelinliğini giyinen Bayburt’ta karla mücadele çalışmaları başlatıldı.

Bayburt’ta aralıklı etkisini sürdüren kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. Yüksek kesimlerde tipiye dönüşen yağış, kent merkezini beyaza bürüdü. Ağaç ve binaların üzerleri karla kaplandı. Araçlarının üzeri tamamen kardan kapanan vatandaşlar yola çıkmadan önce bir süre kar temizliği yaptı. Belediye ekipleri de ana arterlerde kar küreme ve tuzlama çalışmasına başladı.

Beklenen kar kent merkezinde sevinçle karşılanırken yüksek rakımlı kesimlerde ise çileye dönüştü. Kar ve tipi dolayısıyla yüksek rakımlı güzergâhlarda ağır tonajlı araçlar ilerlemekte güçlük çekerken ulaşımda aksamalar yaşandı.