Bitlis Deresi Çevre Düzenlemesi Yapılıyor | 23 Nisan 2024İmar Haber

23 Nisan 2024 - 10:34

Bitlis Deresi Çevre Düzenlemesi Yapılıyor

Bitlis Deresi Turizm Alanına Dönüştürülecek!
Bitlis deresi çevresinde bulunan 700 adet ticari işletmelerin bulunduğu önceden Haneden Otel olarak bilinen bina ve İl Özel İdaresine ait diğer binalar yıkıldı. Otelin altında tarih yattığı ortaya çıktı.

Bitlis Deresi Çevre Düzenlemesi Yapılıyor
Son Güncelleme :

18 Ekim 2019 - 1:24

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/bitlis-deresi-cevre-duzenlemesi-yapiliyor/6823/" title="facebook">

Halkın kullanımına uygun piknik alanları ve derenin üzerindeki tarihi köprü restore edilerek turist çekmek hedefleniyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı yapımına başlanacak imar çalışması için 40 milyon liralık yatırım yapacağını açıkladı.

700 Esnaf için AVM Yapılması Planlanıyor

Yıkılan Hanedan Otel binasında ki 700 adet esnaf için merkezde AVM yapılması planlanıyor. Bitlis Valisi Ustaoğlu “Özellikle Bitlis deresi üzerindeki esnafımıza ve genel olarak orada yapılacak olan çalışmaları göz önüne alındığında buranın bir çekim merkezi haline getireceğiz. Bu iş merkezinde yapılması planlanan çalışmaları tekrar inceleyerek eksikleri göz önüne alarak çalışmalar yapacağız. Şuan çok kronik olarak önümüzde duran Bitlis deresinin üzerinde başta iş yeri olmak üzere bunların buraya taşınmasıyla alakalı çalışmalar yapıyoruz.

Burası çok iyi niyetle başlanmış ama gelinen noktayla sıkıntılar yaşıyoruz. Buranın iklim koşulları göz önüne alınarak yapılacak çalışmalar ile burayı hayattı geçireceğiz” demişti.