Bursa Toki Konutları 519 TL Taksitle Satışta | 19 Nisan 2024İmar Haber

19 Nisan 2024 - 21:09

Bursa Toki Konutları 519 TL Taksitle Satışta

Yurt Genelinde 100 Bin Sosyal Konut Projesi Kapsamında Alt Gelirli Vatandaşlar İçin Konut Satışlarına Başlayan TOKİ, Bursa Osmangazi’de 519 TL Taksitle Konut Satışı Gerçekleştirecek.

Bursa Toki Konutları 519 TL Taksitle Satışta
Son Güncelleme :

14 Kasım 2020 - 23:23

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/bursa-toki-konutlari-519-tl-taksitle-satista/23119/" title="facebook">

BURSA İLİ ORHANGAZİ İLÇESİ 292 ADET KONUT, 2 ADET DÜKKAN VE 1 ADET CAMİ ALT GELİR GRUBU TOPLU KONUT UYGULAMASI

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Bursa ili Osmangazi ilçesinde 519 TL taksitle 155 Bin TL’ye konut satışı için Başvuru Dönemi: 16.11.2020 – 27.11.2020 tarihlerinde başlıyor.

Proje Adı: BURSA İLİ ORHANGAZİ İLÇESİ 292 ADET KONUT, 2 ADET DÜKKAN VE 1 ADET CAMİ
Satışa Sunulan Konut Sayısı: 2+1 konut 44 adet
Satış Yönetimi: Kuralı Satış
Satıcı: Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (İdare)
Adres: Bilkent Plaza, B1 Blok, 06800, Bilkent, Ankara
İletişim İnternet: www.toki.gov.tr
İletişim telefon: 444 86 54
Başvuru tarihleri: 16 Kasım 2020 – 27 Kasım 2020
Başvuru Bedeli: 500 TL
Başvuru Yapılacak Banka Şubesi: TC. Ziraat Bankası AŞ. Sadece Temerküz Şube
Başvuru alınacak konut tipleri: 2+1
Kura Tarihi: 04 Aralık 2020

519-TL-toki


BAŞVURU ŞARTLARI:

  1. T.C. vatandaşı olması,
  2. Başvurulan projenin bulunduğu il sınırları içerisinde 1 (bir) yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması

Şehit Aileleri, Terör, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisinde başvuracakların en az 3 (üç) yıldır ikamet ediyor olması veya il nüfusuna kayıtlı olması gerekmektedir.

Başvuru sahibinin kendisinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması ve tapuda kayıtlı kat irtifaklı/kat mülkiyetli bağımsız bir bölümün veya müstakil konutunun bulunmaması (tarla, bağ, bahçe, köyevi ve işyeri hariç) (Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri kategorisi hariç )

  1. Başvuru tarihi itibariyle 25 yaşını doldurmuş olması gerekmekte olup, ancak, ü Eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmamaktadır.
  2. Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net 5.500.-TL olması, (Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dahil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla 5.500.-TL olması gerekmektedir.)
  3. Bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir. Birden fazla başvuru yapılması halinde başvurular geçersiz sayılacaktır.

BAŞVURU İŞLEMLERİ, GEREKLİ BELGELER ve BAŞVURU BEDELİ İADESİ:

  1. Nüfus Cüzdanı fotokopisi, Ayrıca,
  2. Başvuru Formu,

Kategorisine göre yetkili banka şubelerinden 2 nüsha olarak temin edilecektir,

Banka tarafından numaralandırılarak teslim alınacak ve 1 nüsha da başvuru sahibine geri verilecektir. 3. Başvuru işlemleri sırasında alıcı adaylarından başvuru sırasında başvuru bedeli alınacaktır.

Başvuru Bedellerinin İade Edilmesi:

Kurada, asil ve yedek olarak hak sahibi olamayanlar 08 Aralık 2020 tarihinden itibaren,

Kura sonucu konut satın alma hakkı kazanan ancak sözleşme imzalamayan asil hak sahipleri başvuru bedellerini 21 Aralık 2020 tarihinden itibaren,

Yedek hak sahipleri 28 Aralık 2020 tarihinden itibaren TC. Ziraat Bankası AŞ. yetkili Şube’lerinden geri alabilecektir. Başvuru Formu ile yukarıda yer alan belgeler eksiksiz olarak Bankaya teslim edilecektir. Eksik evrak ibraz edenler kuraya katılma haklarını kaybedeceklerdir.

ÖDEME BİLGİLERİ: Peşinat ve Vade Seçenekleri:%12 peşinat bedeli için 180 ay vade,%20 peşinat bedeli için 240 ay vade

Taksit Ödeme Başlangıç Tarihi: Konut teslim tarihini takip eden ay Taksit Ödeme Periyodu: Ayda bir Borç Bakiyesi Güncelleme Periyodu: Yılda iki kez (altı ayda bir, Ocak –Temmuz) Güncelleme Oranı: Bir önceki 6 aylık dönemdeki, Memur maaş artış oranı, Yİ-ÜFE ve TÜFE oranlarından en düşük olan (Şehit Ailesi Kategorisi hariç) İlk Dönemsel Artış Tarihi: Konut teslim tarihine göre İDARE’ce belirlenecektir.

  1. Hak sahiplerine konutlar, başvuru bedeli düşüldükten sonra kalan tutar seçecekleri peşinat ve vade seçeneği ile taksitlendirilecek olup, peşinat sözleşme imzalama aşamasında tahsil edilecektir.
  2. Konutların peşinat bedeli üzerinden %0,5 (binde beş) banka komisyonu ve banka komisyonu üzerinden yüzde %5 (yüzde beş) BSMV satış aşamasında Banka tarafından tahsil edilecektir.
  3. Konutların satış fiyat ve koşulları ilgili Banka Şubelerinde ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığının web sayfası aracılığıyla duyurulmaktadır. En düşük ve en yüksek fiyatlar ile alternatifli ödeme koşulları yukarıda sunulmaktadır.

Güncel Toki Haberleri ve İndirim Kampanyaları İçin TIKLAYINIZ!