Büyükçekmece'de flamingolar masalsı görüntüler oluşturdu | 19 Nisan 2024İmar Haber

19 Nisan 2024 - 18:38

Büyükçekmece’de flamingolar masalsı görüntüler oluşturdu

BÜYÜKÇEKMECE’DE BİR YIL ÖNCE GÖRÜLEN FLAMİNGOLARIN YENİDEN GELMESİ RENKLİ GÖRÜNTÜLER OLUŞTURDU. PEMBE RENKLERİ İLE KOLAY FARK EDİLEN FLAMİNGOLARIN BÜYÜKÇEKMECE GÖLÜ ÜZERİNDE DANS EDERCESİNE UÇMASI MASALSI MANZARALAR OLUŞTURDU.

Büyükçekmece’de flamingolar masalsı görüntüler oluşturdu
Son Güncelleme :

18 Aralık 2020 - 9:10

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/buyukcekmecede-flamingolar-masalsi-goruntuler-olusturdu/40022/" title="facebook">

Büyükçekmece’de bir yıl önce görülen flamingoların yeniden gelmesi renkli görüntüler oluşturdu. Pembe renkleri ile kolay fark edilen Flamingoların Büyükçekmece Gölü üzerinde dans edercesine uçması masalsı manzaralar oluşturdu.

Mimarsinan ile Büyükçekmece arasında yer alan Kanuni Sultan Süleyman Köprüsü çevresinde pembe renkleri ile görülen flamingolar kartpostallık manzaralar oluşturdu. Büyükçekmece gölünde bir yıl önce görüntülenen flamingolar yeniden görüntülendi. Kuşların kimi zaman birlikte dans edercesine uçması masalsı görüntüler oluşturdu. Kanat açıklığı 1,60 metre, yetişkinlerinde pembe renk hâkim olduğu biliniyor. Genellikle Türkiye’de İzmir, Gediz Deltası’nda ve Konya Tuz Gölü civarında çok ciddi popülasyonların olduğu biliniyor. Leylek familyasından olan flamingolar insanlara yakın yerlerde yaşadıkları görülüyor.

Büyükçekmece İmar Haberleri