Büyükşehir, yılın ilk büyük çalışmasına başladı | 29 Mart 2024İmar Haber

29 Mart 2024 - 04:52

Kayseri Yılın İlk Büyük Çalışmasına Başladı

KAYSERİ’NİN KUZEYİNDE ERKİLET BULVARI’NIN DEVAMINDA YAMULA BARAJI’NA KIYISI BULUNAN VE 7.5 MİLYON TL’YE MAL OLAN HIDIRELLEZ YOLU’NDA ASFALTLAMA ÇALIŞMASI BAŞLADI.

Kayseri Yılın İlk Büyük Çalışmasına Başladı
Son Güncelleme :

03 Ocak 2021 - 14:00

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/buyuksehir-yilin-ilk-buyuk-calismasina-basladi/50524/" title="facebook">

Kayseri’nin kuzeyinde Erkilet Bulvarı’nın devamında Yamula Barajı’na kıyısı bulunan ve 7.5 milyon TL’ye mal olan Hıdırellez Yolu’nda asfaltlama çalışması başladı. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, yeni yılın ilk günlerinde Hıdrellez Yolu’nda asfaltlama çalışmalarına başlayan Büyükşehir’in çalışkan ekibinin hafta sonu kısıtlamasını fırsata çevirmeye devam ettiğini söyledi.

Yamula Baraj gölüne kıyısı bulunan yerleşim birimlerini yakından ilgilendirdiği gibi şehrin en güzel seyredildiği Hıdırellez Yolu’nda çalışmalar, hummalı ve özverili bir şekilde sürüyor. Tehlikeli virajlar tamamen yok edilip, vadiler toprakla dolduruluyor. 900 metre uzunluğunda istinat duvarlarının yapımı, kazı ve dolgu işleri yapılırken, Hıdrellez Yolu yapım çalışmalarında yol altyapısını korumak için ve olası bir taşkına karşın kuru derelere 2×2 ebatlarında ve toplam uzunluğu 180 metre olan 4 adet kutu menfez yapılıyor. Ayrıca yolun fiziki yapısını korumak ve sürüş konforunu artırmak için yol üzerindeki suların toplanması için hendekler kuruldu. 7.5 milyon TL’ye mal olan ve bölgeyi canlandıracak olan Hıdırellez Yolu’nda asfaltlama çalışması başlarken, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç konu ile ilgili yaptığı açıklamada Büyükşehir’in çalışkan ekibinin hafta sonu kısıtlamasını fırsata çevirmeye devam ettiğini belirtti.

Çalışmaların daha hızlı şekilde sürdüğünü ifade eden Büyükkılıç, “Yeni yılın ilk günlerinde Büyükşehir Belediyemizin çalışkan ve fedakar ekibi yaklaşık 4 kilometre uzunluğunda, 2 gidiş, 1 geliş olmak üzere 3 şeritten oluşan yolun asfaltlama çalışmalarına başladı. Maliyeti yaklaşık 7.5 milyon TL’ye ulaşacak olan yol, hazır hale gelince bölgemiz için bir canlılığa vesile olacak. Kızılırmak yöresine ve havzasına, Yamula Barajı’na hitap edecek. Kuşçu Sosyal Tesisleri’ni bir bakıma canlandıracak olan önemli bir ana arterimiz olacaktır” diye konuştu.

Öte yandan proje kapsamında can ve mal güvenliğini sağlamak için 3 bin metre oto korkuluk yapılacak.