Samsun Büyükşehir'den 2 Bin Ceviz Fidanı Desteği | 29 Mart 2024İmar Haber

29 Mart 2024 - 04:37

Samsun Büyükşehir’den 2 Bin Ceviz Fidanı Desteği

SAMSUN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ TARAFINDAN 2020 YILI SAMSUN İLİNDE SÜRDÜRÜLEBİLİR TARIM FAALİYETLERİNİN YAYGINLAŞTIRILMASI PROJESİ KAPSAMINDA, CEVİZ FİDESİ DESTEĞİ SAĞLADI

Samsun Büyükşehir’den 2 Bin Ceviz Fidanı Desteği
Son Güncelleme :

26 Kasım 2020 - 17:30

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/buyuksehirden-2-bin-ceviz-fidani-destegi/25506/" title="facebook">

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından, 2020 yılında il genelinde Sürdürülebilir Tarım Faaliyetlerinin Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında, 2 bin adet ceviz fidanı desteği sağlandı.

Alaçam’da ceviz üretimini geliştirmek amacıyla, Samsun Büyükşehir Belediyesi’nce 2020 yılı Samsun’da Sürdürülebilir Tarım Faaliyetlerinin Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında, ceviz bahçesi tesisleri kurmak amacıyla İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından muhtelif mahallelerde belirlenen çiftçilere bedelsiz olarak 2 bin adet ’chandler’ cinsi aşılı ceviz fidanı dağıtımı gerçekleştirildi. Dağıtım, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde İlçe Müdürü Mehmet Güreş ve teknik personeller tarafından gerçekleştirildi.



Güreş, “Ceviz fidan fiyatının yüksek olmasından dolayı da çiftçilerimiz ekonomik olarak zorlanmakta, ceviz yetiştirmek isteyen çiftçilerimiz güvenilir, aşılı fidan temin etmekte güçlüklerle karşılaşmaktaydılar. Bu proje ile yöremizin iklim ve toprak yapısına uygun ceviz fidanları ile verimi yüksek kapama ceviz bahçeleri kurulacaktır. Çiftçilerimize İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak her türlü teknik destek verilecek olup, daha fazla finans kaynaklarının bulunmasıyla yeni projeler yapılacaktır” dedi.