İstanbul Çamlıca Kulesi Açılıyor | 28 Mart 2024İmar Haber

28 Mart 2024 - 23:03

İstanbul Çamlıca Kulesi Açılıyor

İstanbul Çamlıca Kulesi Açılıyor
Son Güncelleme :

18 Kasım 2018 - 10:37

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/camlica-kulesi-2019-da-aciliyor/4474/" title="facebook">

Çamlıca Kulesi’nin Açılış Tarihi Kesinleşti

İstanbul’un yeni sembolü olması beklenen Çamlıca Kulesi’nin açılış tarihi belli oldu. Dış kaplamaları tamamlanan ve peyzaj çalışmaları başlanan Çamlıca Kulesi’nin 2019 yılının temmuz ayında hizmete açılması planlanmıştı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Küçük Çamlıca Kulesi’nde yapılan ikinci yayın testlerinin de tam başarıyla tamamlandığını belirterek, tüm radyo yayınlarını Çamlıca Kulesi’ne taşıyarak buradan vermeye başladıklarını bildirdi.

Gazetecilere açıklama yapan Bakan “Çamlıca TV-Radyo Kulesi, İstanbul’un en yüksek noktalarından biri olan Küçük Çamlıca’da inşa edilmektedir. TV kulesi olmaktan öte, her iki korulukta da bulunan kuleleri tek bir yapıda toplayacak simge bir yapı olacaktır” dedi.





Kuleyi yılda 4,5 milyon kişinin ziyaret etmesini beklediklerini belirtilirken; kulenin tamamlanması ile birlikte tüm antenler kaldırılacak ve Çamlıca tepesi eski güzelliğine kavuşacak. Bu yatırımla öncelikle radyo vericilerinin, zaman içinde de televizyon vericilerinin tek bir kule üzerinde toplanacak. Büyük Çamlıca’da 25, Küçük Çamlıca’da ise 3 olmak üzere toplam 28 anten bulunuyor. Söz konusu antenlerin hizmet verdiği radyoların yayınları gruplar halinde Küçük Çamlıca Kulesi’ne taşınacak. Küçük Çamlıca Kulesi’nde yapılan ikinci yayın testleri de tam başarıyla tamamlandı.

99 radyonun aynı anda gerçek yayın testleri yapıldı. Tüm radyo yayınlarını Çamlıca Kulesi’ne taşıyarak yayınları buradan verilmeye başladı. 3,5 kilovatlık güçten maksimum güç 5 kilovata kadar olan ikinci testler de başarıyla tamamlandı. Şu anda da yayınlar başarıyla hiçbir sıkıntı yaşanmadan devam ediyor. Yayın süreci radyocularla birlikte yürütülüyor. Televizyon yayınları da yapıldı. Tüm testler çok başarılı bir şekilde sonuçlandı.

398 METRE YÜKSEKLİKTE RESTORAN

Kulede 39 ve 40’ıncı katlarda deniz seviyesinden 393,5 ve 398 metre yüksekliğinde birer restoran bulunacak.

SEYİR TERASI YAPILACAK

Ayrıca kulenin 33 ve 34’üncü katlarında deniz seviyesinden 366,5 ve 371 metre yüksekliğinde iki ayrı seyir terasının da yapılacağı öğrenildi.

Kuleye iniş ve çıkışta ise son derece hızlı ve modern asansörler bulunacak.