2019 Toki Taksit Artış Oranları Ne Olacak | 19 Nisan 2024İmar Haber

19 Nisan 2024 - 07:45

Çevre ve Şehircilik Bakanından Toki Taksit Artışı Açıklaması

Ocak Ayı TOKİ Taksit Artışı Ne Kadar?

Çevre ve Şehircilik Bakanından Toki Taksit Artışı Açıklaması
Son Güncelleme :

29 Eylül 2018 - 13:36

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/cevre-ve-sehircilik-bakanindan-toki-taksit-artisi-aciklamasi/2759/" title="facebook">

2019 Ocak Ayı TOKİ Taksit Artışı Ne Kadar?

Enflasyondaki hızlı artıştan dolayı korku içinde bekleyen TOKi borçlularına Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat KURUM ‘dan sevindirici açıklama geldi.

Yarı Yarıya İndirime Gidilecek

Malatya, Battalgazi ilçesi, Beydağı mahallesinde kentsel dönüşüm çalışmalarını yerinde incelemeye giden Murat Kurum muhtarlarla buluştu ve sorulan Toki fiyat güncellemeleri ile ilgili sorulara şu şekilde yanıt verdi:





“Şu an diyelim ki enflasyon yüzde 18 veya 20, orada da yarı yarıya indirime gidiyoruz. Bu şekilde buradaki güncelleme yüzde 8’e geliyor. Enflasyon fiyatlara yansımayacak. Maksimum tavan belirledik ve o tavanla çalışacağız. Burada sadece kentsel dönüşüm uygulamasına has biz bunları 6 aylık yüzde 4 olarak belirledik. Dolayısıyla burada da güncelleme yüzde 4 olarak yapılacak. Daha önce bizden konut almış vatandaşlarımızla alakalı da TOKİ çalışıyor. Borçların güncellenmesi noktasında, enflasyonun daha altında güncellemeyi meydana getirecek bir düzenleme yapılıyor. İnşallah önümüzdeki süreçte vatandaşlarımıza bunları da duyuracağız. Şu an enflasyon, TEFE, TÜFE ortalaması yüzde 18-20 bile olsa biz bunların daha da altında bir düzenlemeyle vatandaşlarımıza o manada bir imkan sunuyor olacağız” açıklamasında bulundu.