Chp Kemalpaşa Belediyesi Aday Adayı Dr. Ahmet Özken | 19 Nisan 2024İmar Haber

19 Nisan 2024 - 07:20

Chp Kemalpaşa Belediyesi Aday Adayı Dr. Ahmet Özken

Chp Kemalpaşa Belediyesi Aday Adayı Dr. Ahmet Özken
Son Güncelleme :

11 Kasım 2018 - 15:03

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/chp-kemalpasa-belediyesi-aday-adayi-dr-ahmet-ozken/4252/" title="facebook">

Değişim ve Gelişimi Başlatacağım

Bugüne kadar 75 ilde 25 bin kişiye dış ticaret eğitimi veren Kemalpaşa Belediye Başkan aday adayı Dr. Ahmet Özken, “Değişim ve gelişimi başlatacağım” dedi.

Türkiye’nin ilk Doktor ünvanlı gümrük müşaviri Ahmet Özken, memleketi Kemalpaşa’dan CHP Belediye Başkan aday adayı oldu. Yedi kuşak Kemalpaşalı olduğunu belirten Özken, “Bizim derdimiz Kemalpaşa. Dünya gelişiyor, Türkiye’nin şehirleri gelişiyor ancak Kemalpaşa bu gelişimin dışında kalıyor. Kemalpaşa, tarımı ve ihracatıyla çok daha iyi yerlerde olmayı hakediyor. Projelerimiz ve ekibimiz hazır. Kemalpaşa, Türkiye’nin yıldızı olacak” dedi. Değişim ve gelişim vurgusunu Kemal Kılıçdaroğlu ile de paylaşan Özken, “Siyasetin içinden gelmiyorum ama ekonominin içinden geliyorum. Kemalpaşa’da icraat başlayacak. Ekonomik kalkınma başlayacak” diye konuştu.



Aranan Eğitmen

2002 yılında Türkiye’nin en genç gümrük müşaviri olan Özken, Özken Gümrük Müşavirliği’ni kurdu. Ege, Yaşar ve Dokuz Eylül üniversitelerinde ders verdi. 40 çalışanından 20’sini kendi öğrencilerinden oluşturan Dr. Özken, her yıl iki öğrencisini de başka şirketlerde işe yerleştirdi. Danışmanlığını yaptığı 300’e yakın firmaya da yine öğrencilerini yollayıp, iş hayatına atılmalarını sağladı. Ekonomi Bakanlığı Dış Ticaret Eğitmeni de olan Özken, 2013’te Doğu Anadoluİhracatçılar Birliği’nin Hakkari Yüksekova’da düzenlediği seminerde, dış ticaret eğitimi verdi. Eğitim alan 30 kişilik grup Uzakdoğu ve Ortadoğu’ya ihracat yapmaya başladı. Yalnızca Çin’e 1 milyon dolardan fazla ihracat yaptı. Bir yıl sonra Kahramanmaraş Ticaret Odası ve Akdenizİhracatçı Birlikleri tarafından düzenlenen seminere davet edildi. Kahramanmaraş, Mersin ve Gaziantep’in özellikle tekstil ihracatçıları Dr. Özken’in formülleriyle ihracatı arttırdı.

Tüm Partilerin Kesinleşen Aday Listeleri

Ahmet ÖZKEN Kimdir?

1977 yılında Almanya’da doğan ÖZKEN öncelikle ön lisans eğitimini Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Maliye Meslek Yüksek Okulu “Gümrük İşletme” bölümü, ardından lisans eğitimini Anadolu Üniversitesi “Maliye ” bölümünden bitirmiş ve Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü “Dış Ticaret” bölümünde “E-gümrük Uygulamaları ve Dış Ticarete Etkileri” konulu tezi ile Yüksek Lisans eğitimini tamamlamıştır. Halen Yaşar Üniversitesi İşletme Anabilim Dalında Doktora çalışmalarına tez aşamasında devam etmektedir. Doktora tez konusu “AB Gümrüklerinde Uygulanan Tek Pencere (Single Window) Sisteminin Türkiye’ye Uyarlanması” dır. 1996 yılından itibaren dış ticaret ve gümrük sektöründe çalışmış 2002 yılında T.C. Başbakanlık Gümrük Müsteşarlığı tarafından açılan sınavlarda başarılı olarak “Gümrük Müşavirliği İzin Belgesi’ni almıştır. ÖZKEN Gümrük Müşavirliği Ltd.Şti. ve ÖZKEN Akademi & Danışmanlık Ltd.Şti.’nin kurucu ortağı olan ÖZKEN, başta Ekonomi Bakanlığı’nın düzenlemiş olduğu seminerlerde şu ana kadar yaklaşık 75 farklı ilde 25.000’den fazla kişiye, Ticaret ve Sanayi Odalarında, İhracatçılar Birliklerinde, Gümrük Müşavirliği ve YMM hazırlık kurslarında, DOKUZ EYLÜL ÜNİVERSİTESİ ve YAŞAR ÜNİVERSİTESİ’nde Önlisans / Lisans / Yüksek Lisans öğrencilerine Dış Ticaret ve Gümrük Mevzuatı üzerine dersler vermektedir. Ortak yazarlarla yazılmış olan Gümrük & Dış Ticaret ile ilgili 7 ulusal kitabı mevcuttur. İzmir mahkemelerinde Dış Ticaret ve Gümrük Konularında bilirkişilik yapan ÖZKEN, Aynı zamanda birçok Sivil toplum kuruluşu üyesidir. Evli ve iki kız çocuğu sahibidir.