Coronavirus İlacı Favipiravir Nedir? | 25 Nisan 2024İmar Haber

25 Nisan 2024 - 18:26

Coronavirus İlacı Favipiravir Nedir?

Favipiravir İsimli İlacın Korona Virüsüne İyi Geldiğini ve Yapılan Çalışmalar Sonucunda İyileşme Sürecini 11 Günden 4 Güne İndiğinin Kanıtlandığını Belirtti.

Coronavirus İlacı Favipiravir Nedir?
Son Güncelleme :

18 Mart 2020 - 11:12

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/coronavirus-ilaci-favipiravir-nedir/17171/" title="facebook">

Dünyayı etkisi altına alan (pandemi) coronavirüs nedeniyle ölüm sayısı artarken, ne yazık ki ülkemizden de ilk ölüm haberi geldi. Türkiye’de vaka sayısı 98 oldu ama iyi haber Çin Büyükelçiliğinden geldi. Büyükelçi yaptığı açıklamada “Favipiravir” isimli ilacın corona virüsüne iyi geldiğini ve yapılan çalışmalar sonucunda iyileşme sürecini 11 günden 4 güne indiğinin kanıtlandığını belirtti.

Çin Ulusal Biyoteknoloji Merkezi başkanı Zhang Xinmin Salı günü yaptığı toplantıda 2014’ten beri Japon eczanelerinde bulunan T-705, Avigan veya favilavir olarak da bilinen Favipiravir ilacının, yeni tip corona virüs (Kovid-19) karşı mücadelede etkili olduğunu ortaya koydu.

cin-buyukelci-favpiravir

Çin’in CGTN kanalının haberine göre Çin Ulusal Biyoteknoloji Geliştirme Merkezi Başkanı Cang, basına yaptığı açıklamada, Şenzen kentinde 80 yeni tip corona virüs hastasını kapsayan bir klinik deney yapıldığını belirtti. Cang, denemenin, Favipiravir’in, hafif vakalar için iyileşme süresini 11 günden 4 güne indirebildiğini gösterdiğini bildirdi.

Vuhan kentinde yapılan diğer bir klinik deneyde, ilacın ateş süresini ortalama 4,2 günden 2,5 güne indirdiğinin tespit edildiğini aktaran Cang, ilacın önemli bir yan etkisinin gözlemlenmediğini ifade etti.

Fransa Coronavirusü Azitromisinle Yüzde Yüz İyileştirdi

Cang, Klorokin difosfat, Favipiravir ve Remdesivir’in insanlar üzerinde test edildiği bilgisini paylaşmıştı. Cang, daha çok sıtma tedavisinde kullanılan Klorokin difosfat’ın Pekin ve Guangdong eyaletindeki 10 hastanedeki deneylerinin devam ettiğini aktararak, influenza tedavisinde kullanılan Favipiravir ile ilgili testlerin ise sürdüğünü kaydetmişti. Ebola tedavisi için geliştirilen Remdesivir’in testlerinin, Vuhan’da çok sayıdaki klinikte yapıldığını bildiren Cang, ilacın Kovid-19’a karşı yeterli düzeyde önleyici etki gösterdiğini ifade etti.