İkinci El Konut Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir | 20 Nisan 2024İmar Haber

20 Nisan 2024 - 13:49

İkinci El Konut Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir

İkinci El Konut Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir
Son Güncelleme :

17 Nisan 2019 - 9:24

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/daha-once-oturulmus-ev-alirken-nelere-dikkat-edilmelidir/5629/" title="facebook">

Daha Önce Oturulmuş Ev Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir

Hayatımız boyunca verdiğimiz en önemli ve uzun vadeli kararların başında ev almak geliyor. Ev alırken dikkat etmeniz gereken pek çok şey olduğu gibi ikinci el ev alırken de dikkat etmeniz gereken birkaç nokta bulunuyor.

Eğer yeni bir konut projesinden ev almıyorsanız bina yaşına dikkat etmek gerekiyor. Ülkemiz fay hatları üzerinde yer alıyor. Bu durumda binanın büyük 99 depreminden sonra inşa edilmiş olması ve deprem dayanıklılık testlerinden geçmiş olması şart.




Büyük birikimler sonucu alınan evin hem oturum hem de yatırım için doğru yerde olması gerekiyor. Alacağınız evin şehir merkezinde veya şehir merkezine yakın bir konumda olmasına özen gösterin. Çevresinde hastane, okul ve toplu taşıma araçlarının bulunmasına dikkat edin.

Muhitin kalitesi de en az evin özellikleri kadar önemli. Evin değerini belirleyen önemli etmenlerden biri olan muhit, her yaştan ve kesimden insanın rahatça yaşamasını sağlayacak kadar güvenli olmalı. Hürriyet Emlak’taki “Muhitini Tanı” özelliğini kullanabilirsiniz.




Evlerin brüt ve net metrekaresi arasında bir hayli fark bulunabiliyor. Hem evin büyüklüğü açısından hem de fiyatı açısından tapunun mutlaka incelenmesi gerekiyor. Bir evin metrekaresi tapuda brüt olarak belirtilmeli ve fiyatlandırılması da buna göre yapılmalı.




İkinci el ev alırken mutlaka emlak danışmanları ile görüşülerek hareket edilmeli. İşin uzmanlarından yardım almanız sonrasında pişmanlık veya hayal kırıklığı yaşamanızı önler. Emlak danışmanı ile belirlediğiniz fiyat aralığında, aradığınız kriterleri çok daha kolay bulabilirsiniz