Diyanet İşleri Heybeliada'daki Araziye İlişkin Açıklama | 28 Mart 2024İmar Haber

28 Mart 2024 - 22:41

Diyanet İşleri Heybeliada’daki Araziye İlişkin Açıklama

Heybeliada’daki araziye ilişkin Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından bir açıklama yapılarak, tahsis edilen alanın pandemi hastanesi olmadığı ve Heybeliada’ya yeniden bir pandemi hastanesinin planlanması halinde, mevcut olan araziyi de iade etmeye hazır olunduğu ifade edildi

Diyanet İşleri Heybeliada’daki Araziye İlişkin Açıklama
Son Güncelleme :

08 Eylül 2020 - 20:03

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/diyanet-isleri-heybeliadadaki-araziye-iliskin-aciklama/19926/" title="facebook">

Türkiye’nin ilk pandemi hastanesi olarak 1924’te Mustafa Kemal Atatürk’ün isteğiyle kurulan ve verem hastalarının tedavi edildiği Heybeliada Sanatoryumu, Diyanet İşleri Başkanlığı’na devredildi. 2005 yılında kapatılan sanatoryum ile ilgili yeniden sağlık alanında hizmet vermesi için CHP tarafından yapılan tüm başvurular ise reddedilmişti.

Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, bazı medya organlarında Diyanet İşleri Başkanlığı’na 2018 yılında tahsis edilen İstanbul Heybeliada’daki araziyle ilgili olarak yer alan haberlere ilişkin açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulduğu belirtti.

diyanet corona

Diyanet İşleri Başkanlığı haberlerde sözü edilen alanların, 2005 yılında Sağlık Bakanlığı’na bağlı Sanatoryum’un kapanmasının ardından 13 yıl boş kaldığı, bu sürenin ardından 2018 yılında Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı’na tahsis edildiği kaydedildi.

Diyanet İşleri Başkanlığına bir pandemi hastanesi değil, geçmişte son olarak Sanatoryum olarak kullanıldıktan sonra kapatılarak Milli Emlak Genel Müdürlüğü’ne iade edildiği ve üzerinde kullanılamaz durumda binaların olduğu bir alanın tahsis edildiği vurgulandı.