Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kırsal mahallelerin su sorununu çözüyor | 18 Nisan 2024İmar Haber

18 Nisan 2024 - 10:20

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kırsal mahallelerin su sorununu çözüyor

DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ SU VE KANALİZASYON İDARESİ (DİSKİ) GENEL MÜDÜRLÜĞÜ, HANİ İLÇESİ KUYULAR MAHALLESİ’NDE YILLARDIR SÜREGELEN İÇME SUYU SORUNUNU ÇÖZMEK İÇİN ÇALIŞMA BAŞLATTI.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kırsal mahallelerin su sorununu çözüyor
Son Güncelleme :

15 Aralık 2020 - 14:35

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/diyarbakir-buyuksehir-belediyesi-kirsal-mahallelerin-su-sorununu-cozuyor/37825/" title="facebook">

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, Hani ilçesi Kuyular Mahallesinde yıllardır süregelen içme suyu sorununu çözmek için çalışma başlattı.

DİSKİ, yıllardır içme suyu sorunu yaşayan Hani ilçesi Kuyular Mahallesinde çalışma başlattı. Belirlenen alanlarda içme suyu bulmak için sondaj çalışması yürüten ve yaklaşık 190 metre derinliğe inen ekipler, sondaj kuyusunda 400 metre derinliğe kadar inmeyi planlıyor. Tespit edilen ve açılan kuyulardan temin edilecek içme suyu daha sonra mahalleye verilmeye başlanacak.

DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, Genel Müdür Yardımcısı Selçuk Gördük çalışmaları yerinde inceleyerek projede gelinen aşamalarla ilgili teknik personelden bilgi aldı. Su kaynaklarının iyi değerlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Tutşi, “DİSKİ olarak Diyarbakır’ımızın en ücra yerine hizmet götürme gayretiyle çalışıyoruz. Hemşerilerimizin temiz suya ulaşması için her noktada en iyi projeleri hayata geçiriyoruz. Kuyular Mahallemizde başlattığımız içme suyu sondaj kuyusu çalışmasında şu an 190 metredeyiz, 400 metreye kadar inmeyi planladık. Çalışmalarımızı en kısa sürede tamamlayıp hemşerilerimizin sağlıklı içme suyuna ulaşmasını sağlayacağız” dedi.