Doğalgaz kanununa en çok onlar sevindi | 28 Mart 2024İmar Haber

28 Mart 2024 - 12:24

Doğalgaz kanununa en çok onlar sevindi

AK PARTİ BURSA MİLLETVEKİLİ MUSTAFA ESGİN, TBMM’DE YASALAŞAN DOĞALGAZ KULLANIMINA KOLAYLIK GETİREN MÜJDEYİ OSMANGAZİ İLÇESİNDE MEHMET AKİF MAHALLESİ SAKİNLERİYLE PAYLAŞTI.

Doğalgaz kanununa en çok onlar sevindi
Son Güncelleme :

27 Kasım 2020 - 16:45

AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, TBMM’de yasalaşan doğalgaz kullanımına kolaylık getiren müjdeyi Osmangazi ilçesinde Mehmet Akif Mahallesi sakinleriyle paylaştı.

Enerji alanında düzenlemeler içeren Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dâir Kanun Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek, yasalaştı. Yapı kayıt belgesi alan yapının bulunduğu bölgenin, uygulama imar planı olmaması veya uygulama imar planı olmakla birlikte yolların imar mevzuatına uygun açılmaması halinde; ilgili belediyenin meclis kararı alarak bu bölgelerde yapılacak şebekelerin yapım tarihinden itibaren 10 yıl içinde deplâse edilmesi gerektiğinde, yatırımın deplase edilen kısmıyla ilgili bütün mâliyetleri üstleneceğini taahhüt etmesi şartıyla doğal gaz dağıtım şirketleri tarafından bu bölgelere şebeke yatırımı yapılabilecek.

Bursa’da yaşadıkları imar sorunundan dolayı doğalgaz sıkıntısı yaşayan Osmangazi ilçesine bağlı Mehmet Akif Mahallesi sakinlerine sevindirici haberi AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin verdi. Mehmet Akif Mahallesi Muhtarı Osman Sakin ve mahalle sakinleri tarafından karşılanan Esgin, şunları söyledi:

“Bugün burada Mehmet Akif Mahallesi Muhtarımız Osman Sakin, sivil toplum kuruluşu temsilcilerimiz ve mahalle sakinlerimizle biraraya geldik. Geçtiğimiz günlerde TBMM’de önemli bir meseleyi daha hallettik. Türkiye’nin beklediği doğalgazın yaygınlaştırılmasına yönelik düzenlemeyi Meclisten geçirerek yasalaştırdık. Bu güzel ve hayırlı haberi ayrıntılarıyla konuşmak üzere mahalle sakinlerimizle biraraya geldik.”

Mehmet Akif Mahallesi Muhtarı Osman Sakin ve mahalleliler de Milletvekili Mustafa Esgin’e süreç içerisinde kendilerine desteklerinden dolayı teşekkür ettiler. Mahalle Muhtarı Osman Sakin, “Mahallemizin en önemli sorunu olan doğalgaz konusuna çözüm getiren başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere ilgili bakanlarımıza, Milletvekillerimize, Belediye Başkanlarımıza mahalle sakinlerimiz adına teşekkür ediyorum” dedi.

EN ÇOK KAZANANLAR

EN ÇOK KAYBEDENLER

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN