Dünyanın En Pahalı Otoparkı | 28 Mart 2024İmar Haber

28 Mart 2024 - 12:56

Dünyanın En Pahalı Otoparkı

Dünyanın En Pahalı Otoparkı
Son Güncelleme :

23 Haziran 2017 - 9:06

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/dunyanin-en-pahali-otoparki/1294/" title="facebook">

Hong Kong’da gittikçe artan nüfus ve dikey şehirleşmeye rağmen çözülemeyen otopark sorununa, ev fiyatlarına getirilen vergi artışı eklenince park yeri yatırım aracına dönüştü.

imarhaber

Uçuk emlak fiyatları ve milyarderleriyle tanınan Hong Kong’da yine bir rekor kırıldı. Fakat bu kez daire için değil tek araçlık park yeri için akıllara durgunluk veren bir bedel ödendi.

Hong Kong gazetesi Ming Pao’nun şehirdeki tapu kayıtlarındaki incelemelerine dayandırdığı haberine göre, Ada üzerindeki 17.5 metrekarelik bir park yeri için 664.200 ABD Doları ödendi.

Otoparkın metrekaresi için ödenen yaklaşık 40 bin dolar, Hong Kong merkezindeki birçok daireden daha pahalı. Örneğin, bölgenin en revaçtaki bölgelerinden Sha Tin civarındaki iki odalı bir dairenin metrekare fiyatı 20 bin dolar civarında.

South China Morning Post haberine göre, bir yatırım bankasında üst düzey yönetici olarak çalışan ve otoparkı satın alan Kwan Wai-ming, böylelikle dünyanın en pahalı park yerine sahip oldu. Önceki rekor ise yaklaşık 615 bin dolar olarak kayıtlara geçmişti.

imarhaber

3 MİLYAR DOLARA KATLI OTOPARK

Yaklaşık 8 milyon insanın yaşadığı Hong Kong, dünyanın en yoğun nüfusuna sahip yerleşim yerlerinden biri. Emlak pazarındaki uçuk fiyatları törpülemek için hükümetin aldığı önlemler işe yaramıyor. Son olarak ev alım satımlarında artırılan vergilerin ardından yatırımcılar otopark vb. iskân dışı alanlara yöneliyor.

Geçtiğimiz günlerde de sadece park yeri olarak kullanılabilen, 224 park yerine sahip çok katlı bir bina yaklaşık 3 milyar dolar karşılığında Henderson Land Development şirketine satılmıştı.

Ricacorp isimli emlak şirketinden Ricky Tang en ucuz kamu otoparklarında dahi aylık 650 dolar alındığını ancak bir eve 6-7 milyon dolar ödeyen zenginlerin buraları güvenli bulmadıkları için kullanmaya yanaşmadıklarını söylüyor.

Hong Kong’da, gittikçe yükselen kiralar nedeniyle küçük işletmeler birbir kapanırken insanlar da kiralarını ödemekte zorlanıyor. Özerk bir yönetim statüsüne sahip olan Hong Kong’da zenginler dışındaki sakinleri hükümetten uygun fiyatlı konut yapımına yönelik adımlar bekliyor.