Elazığ'da 6,5 Şiddetinde Deprem! Ölü Sayısı Artıyor! | 19 Nisan 2024İmar Haber

19 Nisan 2024 - 17:10

Elazığ’da 6,5 Şiddetinde Deprem! Ölü Sayısı Artıyor!

Elazığ’da 6,5 şiddetinde deprem oldu. 30 bina tamamen yıkıldı. 22 kişi hayatını kaybetti. Binden fazla kişi yaralandı. Enkaz altında halen 30 kişi yaşam mücadelesi veriyor.

Elazığ’da 6,5 Şiddetinde Deprem! Ölü Sayısı Artıyor!
Son Güncelleme :

24 Ocak 2020 - 21:24

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/elazigda-deprem/15708/" title="facebook">

Bugün saat 20:55’de Elazığ‘ın Sivrice ilçesine bağlı Üyürük Köyü merkezli deprem meydana geldi. Elazığ’daki deprem, Malatya, Adana, Hatay ve Suriye de dahil hissedildi. 5 km derinliğinde ki depremde art arda 97 seferde artçı depremlerin hissedilmesi vatandaşları korkuttu. Elazığ halkı soğuk hava şartlarına rağmen sokaklara döküldü.

Elazığ’da bulunan oteller Elazığ halkına kapılarını açtı. Otel sahipleri hiçbir vatandaştan konaklama bedeli almadan misafir edeceklerini duyurdular.

Turkcell, Vodafone ve Türk Telekom, Elazığ’daki deprem sonrasında bölgede yaşayan vatandaşlara ücretsiz internet ve konuşma tanımladıklarını duyurdu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı; Elazığ’da 5, Malatya’da 25 binanın yıkıldığını açıkladı. Sürsürü Mahallesi’nde bulunan 4 katlı bir bina yıkılmış, çok sayıda kişi enkaz altına mahsur kalmıştı. Son olarak 5 kişinin göçük altına kaldığı değerlendirilmişti. Deniz Sitesi’nde 2 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Cenazeler ambulans ile morga kaldırıldı.

Şu an yaşamını kaybedenlerin sayısı 38‘e yükseldi. Elazığ’da 34, Malatya’da 4 kişi hayatını kaybetti.




İşte Depremin Merkezi Üyürük (Üğrük) Köyü