Emlak İlanı İncelerken Dikkat Edilmesi Gerekenler | 28 Mart 2024İmar Haber

28 Mart 2024 - 16:16

Emlak İlanı İncelerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Gelişen teknolojiyle beraber her şey internet dünyasına taşındı. Bununla beraber oturduğunuz yerden tek tıkla emlak ilanlarını inceleme rahatlığına kavuştuk. Peki, oturduğumuz yerden emlak ilanı incelerken dikkat etmemiz gereken şeyler nelerdir? Gelin şimdi beraber bu yazımızda inceleyelim.

Emlak İlanı İncelerken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Son Güncelleme :

17 Şubat 2021 - 0:25

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/emlak-ilani-incelerken-dikkat-edilmesi-gerekenler/64101/" title="facebook">
  • İlan Fotoğrafı

İncelemeniz gereken en önemli şeylerden birisi de ilan fotoğraflarıdır. Satılık veya kiralık olan dairenin iç görünüşü hakkında bilgi edinmek  etkili bir başlangıç olacaktır.

Odaların büyüklüğü,

Duvarların boyası,

Mutfak ve banyo dolapları,

Kapılar,

Odaların güneş alıp almadığı gibi eve ait bir çok bilgiye ilan fotoğraflarından sahip olabilirsiniz.

Bu durumdan dolayı ilan oluşturucular çeşitli kamera lens oyunlarıyla veya efektlerle daha göze hoş olarak ayarlar yapabiliyor. Fakat sizin yine de inceleyip en azından görmeden önce ufak bir fikir edinmeniz veya temel kriterlerinize uyup uymadığı konusunda bilgi sahibi olmanız açısından çok önemlidir.

  • Konumu

Genelde herkes bir ilanı incelerken dairenin içine bakar. Bu onlar için yeterli olur fakat olmamalıdır. Binanın dış görünümünü gösteren bir fotoğraf varsa dikkatle incelemeniz gerekmektedir. Eğer böyle bir fotoğraf yoksa konumuna bakarak sokak görünümü özelliğinden evin bulunduğu sokağı, caddeyi görmeniz doğru bir karar olacaktır.

Bu şekilde hem binanızın dış görünümünü görmüş olursunuz hem de çevrenizdeki binalar hakkında bilgi edinmiş olabilirsiniz. Hatta komşularınız hakkında bile fikir edinebilirsiniz. Ayrıca evin ulaşım araçlarına yakın olup olmadığına bakarak hayatınızı ne derece kolaylaştıracak bunu da hesaplamalısınız.

  • Bina Özellikleri

Bilindiği üzere ülkemiz deprem bölgesinde yer almaktadır. Bundan dolayı binanın yaşı, deprem yönetmeliğine uygunluğu gibi bilgilere kesinlikle bakmanız gerekmektedir. Ayrıca bina özelliklerine bakarak, binadaki kat sayısını, beğendiğiniz dairenin kat ve cephe, ısınma sistemi, otoparkın olup olmadığı gibi bir çok detaylı bilgiye sahip olabilirsiniz. Bilindiği üzere ara katlar daha rahat ısınmaktadır ve bundan dolayı daha çok tercih edilmektedir. Uygunluk açısından da bodrum katlarının fiyatı diğer katlara göre daha uygundur. Siz de ihtiyacınıza ve bütçenize göre bina özelliklerinden detaylı bilgilere ulaşarak size uygun daireye karar verebilirsiniz.

  • Konut Kredisine Uygun mu?

Evet, bir ev ilanı buldunuz ve yukarıda bulunan 3 özelliğe göre analiz ederek karar verdiniz. Her şey tamam deyip bir detayı gözden kaçırmamanız gerekmektedir.  Eğer ev satın alırken konut kredisi kullanmayı düşünüyorsanız, size uygun olan dairenin konut kredisine uygun olup olmadığını ilan açıklamasında görebilirsiniz. Kat irtifakı ve mülkiyeti olmayan dairelerde, ahşap evlerde, kullanılamayacak kadar harabe ya da çok eski evlerde konut kredisi kullanılamıyor.



Sizler de internet üzerinden veya bir emlak ofisinden herhangi bir daireyi incelerken sizlere tavsiye ettiğimiz bu 4 özelliği kesinlikle uygulayınız. Bu özellikler tamamen size uygun daireleri bulmanız için kolaylık sağlayacaktır.

Bir yatırım yaptıktan sonra veya kiraya geçtikten sonra pişman olmamak adına bu adımları detaylı inceleyerek üzülmemiş olursunuz.