Erzurum sanayi yatırımlarında 'Altın Çağını' yaşıyor | 26 Nisan 2024İmar Haber

26 Nisan 2024 - 23:28

Erzurum sanayi yatırımlarında ‘Altın Çağını’ yaşıyor

TÜRKİYE’NİN ÖNDE GELEN KIŞ TURİZM MERKEZİ ERZURUM, 2. ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ’NDE KURULAN FABRİKALAR İLE DOĞU ANADOLU’NUN SANAYİ MERKEZİ OLMA YOLUNDA EMİN ADIMLARLA İLERLİYOR. 2 ETAP HALİNDE ÇALIŞMALARIN SÜRDÜĞÜ SANAYİ BÖLGESİNDE 5 BİN İSTİHDAM SAYISI HEDEFLENİYOR.

Erzurum sanayi yatırımlarında ‘Altın Çağını’ yaşıyor
Son Güncelleme :

09 Aralık 2020 - 12:00

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/erzurum-sanayi-yatirimlarinda-altin-cagini-yasiyor/33020/" title="facebook">

Türkiye’nin önde gelen kış turizm merkezi Erzurum, 2. Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulan fabrikalar ile Doğu Anadolu’nun sanayi merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. 2 etap halinde çalışmaların sürdüğü sanayi bölgesinde 5 bin istihdam sayısı hedefleniyor.

Tarihi İpekyolu üzerinde bulunması nedeniyle yüzyıllarca önemli ticaret merkezi olan Erzurum, son yıllarda kış turizminde yaptığı atılımı 2. Organize Sanayi Bölgesi’nin faaliyete geçmesiyle sanayide de yaşıyor. Tekstilden ilaç sanayine kadar birçok firmanın yatırım yapmak için adeta yarıştığı sanayi bölgesinde, 6. bölge teşviklerinden de faydalanılıyor.

Merkez Yakutiye ilçe sınırlarında 2018 yılında alt yapı çalışmaları tamamlanarak, müteşebbis kabul etmeye başlayan 2. Organize Bölgesi girişimcilerin göz bebeği konumunda. Özellikle önemli teşviklerinden faydalanılıyor olması ve Valilik, Büyükşehir Belediyesi ile Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) gibi kurumlar tarafından yatırımcılara ciddi destekler verilmesi, firmaların tercihinde büyük rol oynuyor.

İstihdama önemli katkı sağlaması bekleniyor

Valilik tarafından 2019 yılında hayata geçirilen Tekstilkent Projesi kapsamında 1000 kişi istihdam ediliyor. Yeni yatırımlarla birlikte 5 bin istihdamın hedeflendiği sanayi bölgesinin kentteki işsizlik sorununa da büyük ölçüde çare olması bekleniyor.

Çalışmalar 2 etap halinde ilerliyor

İki etap halinde çalışmaların sürdüğü Organize Sanayi bölgesinde 1. etapta bulunan 36 parselden 28’i firmalara tahsis edildi. 60 sanayi parselinin bulunduğunu 2. etapta ise çalışmaların yeni başlamasına rağmen 5 parselin tahsisi şimdiden yapılmış durumda.

Firmalar için İş Geliştirme Merkezi yapılıyor

Valilik, Büyükşehir Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası ile Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’nün 2. Etapta ortak projelerinden olan İş Geliştirme Merkezi (İŞGEM) bölge için hayati önem taşıyor. 20 atölyeden oluşacak merkezde projeleri olan kişilere 3 yıl süreyle bir atölyenin cüzi bedelle kiralaması yapılacak. 3 yılın sonunda yeterli gelişme sağlayan firmalara Organize Sanayi Bölgesi’nden yer tahsisi yapılarak üretime katılmaları sağlanacak.

Sanayi bölgesinde ayrıca 2020 öğrenci kapasiteli olarak açılan Özel OSB Bilim Teknik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yatırımcılara kalifiyeli elaman sağlıyor.