Esnafın yasak öncesi yoğun mesaisi | 29 Mart 2024İmar Haber

29 Mart 2024 - 17:54

Esnafın yasak öncesi yoğun mesaisi

BALIKLARI İSTERLERSE TEMİZLEYİP, İSTERLERSE PİŞİRİP ‘ALO BALIK’ PAKET SERVİSİ İLE EVLERİNE TESLİM EDİYORLAR

Esnafın yasak öncesi yoğun mesaisi
Son Güncelleme :

05 Aralık 2020 - 16:30

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/esnafin-yasak-oncesi-yogun-mesaisi/30823/" title="facebook">

Kovid-19 pandemisi nedeniyle hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasını hafif atlatmaya çalışan balıkçı esnafı farklı çözümler üretiyor.

Dün geceden beridir uygulanan ve tüm vatandaşlar için geçerli olan sokağa çıkma yasağı öncesi, balıkçı esnafı satışlarını artırmak için yeni arayışlara yönlendi. Pandemi dolayısıyla satışları düşecek olan balıkçı esnafı, çiğ balık satmanın yanı sıra paket hizmeti de vermeye başladı. Müşterilerinin talebi üzerine istenilen balıkları temizleyip pişiren esnaf, bunları kuryeler aracılığı ile evlere de götürüyor. Esnaf, “Bu sene fiyatlar daha yüksek bunun sebebi yalnızca korona değil tabii ki. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üstünde olması da etkiliyor. Bu yüzden sezon pek istediğimiz gibi geçmiyor. Geçen seneye oranla arz edilen ürün de talep edilen ürün de az. Yasaklar tabii ki olumsuz etkiliyor, ama hafta sonları da müşteriye yetişmek için paket servisi yapıyoruz. Balıkları isterlerse temizleyip, isterlerse pişirip evlerine teslim ediyoruz” diye belirttiler.