Eşyalı Kiralık Daire Hakkında Bilinmesi Gerekenler | 16 Nisan 2024İmar Haber

16 Nisan 2024 - 22:42

Eşyalı Kiralık Daire Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Eşyalı Kiralık Daire Hakkında Bilinmesi Gerekenler
Son Güncelleme :

14 Haziran 2019 - 16:50

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/esyali-kiralik-daire-hakkinda-bilinmesi-gerekenler/6429/" title="facebook">

Eşyalı kiralık daire hakkında bilinmesi gerekenler

Emlak sektöründe son yıllarda yoğun olarak sunulan gayrimenkul tiplerinden biri olarak eşyalı kiralık daire seçenekleri göze çarpıyor. İnsan ihtiyaçları, dönemden döneme değişiklik gösterebiliyor. Günümüzde ekonomik ve sosyal hayatın gereksinimleri ile birlikte farklı hizmet ihtiyaçları ortaya çıkıyor. İnsanların, işleri ile ilgili ya da tatil amaçlı olarak başka şehirlere kısa süreli seyahatlerinin artması ile birlikte farklı ihtiyaçları doğabiliyor. Bu ihtiyaçlar arasında konaklama ile ilgili ihtiyaçlar da bulunuyor. Kısa süreli konaklamalarda insanlar çoğu zaman otel ve benzeri tesisler yerine ev ortamını tercih edebiliyor. Bunun en önemli sebebi olarak bu tesislerde belli bir sürenin üzerinde kalmanın zorluğu bulunuyor. Otel ve benzeri tesislerde rahat edemeyen kişiler, kısa süreli seyahatleri için eşyalı kiralık daire seçeneklerini değerlendirmeyi daha uygun görüyor. Kullanıma hazır olan evlerin kiralanması ile çok daha rahat bir ortamda konaklama yapılabiliyor.




Eşyalı kiralık daire ile ilgili dikkat edilmesi gereken konular
Kentlerde, eşyalı kiralık daire seçenekleri arasında seçim yapılırken birkaç hususa önem gösterilmesi gerekiyor. İlk aşamada mümkünse kiralanacak evin önceden görülmesi gerekiyor. Kiralama yapmadan önce evi görmek bazı noktalarda önem taşıyor. İnternet üzerinden araştırma yapılarak bulunan ve eşyalı olarak kiralanan dairelerin, ilanda belirtilen özelliklere sahip olup olmadığının kontrol edilmesi açısından önceden görülmesi gerekiyor. Dairenin önceden görülmesi hem belirtilen şekilde bir daire olup olmadığının öğrenilmesi hem de dairenin istenilen eşyalara sahip olup olmadığının öğrenilmesi açısından önem arz ediyor. Evde, eksiksiz şekilde ihtiyaç olacak tüm eşyaların bulunduğundan emin olunması gerekiyor.




Kiralanacak daire seçildikten sonra kiralama öncesinde mutlaka kira bedeline dahil olan unsurların da belirlenmesi gerekiyor. Fatura tutarları ve benzeri ev genel giderleri kira bedeline dahil edilebiliyor. Bu konuda eklenecek olan unsurlar ile ilgili ev sahibi ya da aracılar ile kiracılar arasında anlaşılabiliyor. Eşyalı evler ile ilgili olarak depozito talep edilebiliyor. Depozito tutarı ve ödeme şeklinin yine taraflar arasında değerlendirilmesi gerekiyor.




İçerisinde eşya bulunan daireler ile ilgili olarak yapılacak kiralama işlemlerinde mutlaka kira sözleşmesi yapılması gerekiyor. Bu şekilde kiralanacak evler; gerçek kişiler, emlakçılar ya da işletmeler tarafından kiralanabiliyor. Kim tarafından kiralanırsa kiralansın kiralama işleminin mutlaka sözleşme ile yapılması gerekiyor. Bu sözleşme kapsamında; kira tutarı, varsa ödenen depozito tutarı ve diğer şartların mutlaka belirtilmesi gerekiyor. Kiralama süresi ve kira bedelinin nasıl ödeneceği gibi hususlar da ilerde yaşanması muhtemel sorunların önüne geçilmesi açısından önemli bir konuyu oluşturuyor.




Uygun fiyatlı eşyalı kiralık daire seçenekleri
Ülkemizde eşyalı kiralık daire seçenekleri son yıllarda önemli bir gelişim gösteriyor. Çok eski bir geçmişe sahip olmayan ve içerisinde eşya bulunan evlerin kiralanması, ağırlıklı olarak büyük şehirlerde ve turistik alanlarda tercih ediliyor. İstanbul, Ankara, İzmir ve Bursa gibi şehirler bu konuda ilk sıralarda yer alıyor. Bu şehirlere iş ya da tatil amaçlı kısa süreli gelen kişiler bu daire seçeneklerini tercih edebiliyor. Ege ve Akdeniz Bölgeleri’nde bulunan birçok tatil şehrinde de bu tarz daireler kiralanabiliyor. Bu dairelerin uygun fiyata kiralanabilmesi için ihtiyaçlar doğrultusunda kiralama yapılması tavsiye ediliyor. Bir oda ve bir salondan oluşan bir daire yeterli olacaksa daha büyüğünün kiralanmasına gerek olmadığı belirtiliyor. Aynı şekilde kullanılmayacak eşyaların bulunduğu dairelerde, bu eşyalar fiyat yükseltebileceği için dairelerin tercih edilmemesi tavsiye ediliyor.