Gaziosmanpaşa Kentsel Dönüşümü Yıl Sonunda Bitiyor | 20 Nisan 2024İmar Haber

20 Nisan 2024 - 08:25

Gaziosmanpaşa Kentsel Dönüşümü Yıl Sonunda Bitiyor

Bakan Kurum Sözünü Verdi. Yıl Sonu Bitecek.

Gaziosmanpaşa Kentsel Dönüşümü Yıl Sonunda Bitiyor
Son Güncelleme :

25 Mayıs 2019 - 19:56

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/gaziosmanpasa-kentsel-donusumu-yil-sonunda-bitiyor/6233/" title="facebook">

Gaziosmanpaşa Kentsel Dönüşüm Ne Zaman Bitecek?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul’un Gaziosmanpaşa ilçesinde riskli alan ilan edilen bölgelerde 4 bin 492 konut yapımı işlerinde sona gelindiğini,  3.214 konutun inşası tamamlanarak hak sahiplerine teslim edildiğini ve Bakan Kurum’un açıklamalarına göre bu yılın sonunda tüm hak sahiplerinin evlerine kavuşacağı müjdesini verdi.

Bu Yıl Tamamlanması İçin Hızlanacağız

İnşaatı süreci devam eden Bağlarbaşı Mahallesi, Sarıgöl Mahallesi, Karayolları Mahallesi 2019 yılında, Mevlana Mahallesi ve Sarıgöl İslambey WE Haliç Konutları’nın ise 2020 yılının başında hak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor.




Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Fatma Varank, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, Toki Başkanı Ömer Bulut ile birlikte Kentsel Dönüşüm alanlarını gezen Bakan Kurum: “En kısa zamanda da hak sahibi vatandaşlarımıza sağlam, güvenli konutlarını veriyor olacağız. Bakanlık olarak hiçbir gelir beklemeksizin vatandaşlarımızla el birliği içerisinde, onların rızası çerçevesinde kentsel dönüşüm projesini yürüteceğiz. Bu anlamda bizim pilot bölgelerimizden biri olan Gaziosmanpaşa’da yeteri kadar riskli alan ve bina söz konusu. Biz de bu boşaltılmış alanları bir an önce yapıp vatandaşlarımıza teslim etmek suretiyle bu kentsel dönüşüm projelerini yapmak istiyoruz. Gaziosmanpaşa’da bulunan ne kadar riskli, acil dönüştürülmesi gereken alan varsa bu alanların dönüşümünü yapmış olacağız” ifadelerini kullandı.

Gaziosmanpaşa İmar Haberleri