GDS Gayrimenkul Değerlendirme Sistemi Kurulacak | 28 Mart 2024İmar Haber

28 Mart 2024 - 16:59

GDS Gayrimenkul Değerlendirme Sistemi Kurulacak

GDS Gayrimenkul Değerlendirme Sistemi Kurulacak
Son Güncelleme :

28 Ekim 2018 - 12:55

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/gds-gayrimenkul-degerlendirme-sistemi-kurulacak/3536/" title="facebook">

2019 Yılı İçerisinde GDS Geliştirilecek

2019 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı” Resmi Gazete’nin mükerrer sayısında yayımlandı. Buna göre 2019 yılı içerisinde yakın bir tarihte kamulaştırma, toplulaştırma ve imar uygulamalarının etkililiğini artırmak ve piyasanın daha sağlıklı işlemesini sağlamak üzere Gayrimenkul Değerleme Sistemi geliştirilecek.




Yeni hazırlanacak Gayrimenkul Değerlendirme Sistemi (GDS) objektif ölçütlere dayalı bir mekansal planlama sistemi olarak tasarlanacak. İmar planı izleme, denetleme ve uygulama adına; imar planlarının yapım, uygulama ve değişiklik süreçlerinin mevzuatta yer alan kriterlere göre uygulanmasını sağlayacak. Böylelikle imar uygulamalarından herkes haberdar olabilecek ve bölgelerin koşullarına göre çeşitlendirilmesi amacıyla alternatif yöntemler geliştirilecek ve tecrübe paylaşımı sağlanacak.




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan programda dünya ekonomisindeki gelişmelere ve temel göstergelere yer verildi. Programda, Türkiye ekonomisi, büyüme, istihdam ve yatırımlar konusunda 2019 yılı hedefleri sıralandı.




Toplam 303 sayfadan oluşan Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı’nda “Eğitim”, “Sağlık”, “Adalet”, “Güvenlik”, “Temel Hak ve Özgürlükler”, “Sivil Toplum Kuruluşları”, “Aile ve Kadın”, “Sosyal Koruma”, “Kültür ve Sanat”, “İstihdam ve Çalışma Hayatı”, “Sosyal Güvenlik”, “Spor”, “Yenilikçi Üretim, İstikrarlı Yüksek Büyüme” gibi konulara da yer verildi.