Gürsu metruk binalardan arındırılıyor | 29 Mart 2024İmar Haber

29 Mart 2024 - 04:44

Gürsu Metruk Binalardan Arındırılıyor

GÜRSU İLÇESİNDE METRUK BİNALAR FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ’NCE YIKILIYOR.

Gürsu Metruk Binalardan Arındırılıyor
Son Güncelleme :

21 Ocak 2021 - 16:25

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/gursu-metruk-binalardan-arindiriliyor/63290/" title="facebook">

Bursa’nın Gürsu ilçesinde metruk binalar Fen İşleri Müdürlüğü’nce yıkılıyor.

İlçe genelinde vatandaşlar ve çevre için tehlike arz eden metruk yapıları yıktıklarını belirten Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık yaptığı açıklamada:

“Gürsu’nun modern şehir kimliğini bozan metruk binaları temizliyoruz. Metruk binaları yıkarak, hem şehrimizin vitrinini yeniliyoruz, hem de muhtemel kazaları ve çevre kirliliğini önlemiş oluyoruz. Bu tip yapılar, çevresinde yaşayan vatandaşlar açısından tehlike arz ediyor. Bu durum vatandaşlarımızın şikâyetlerine sebep oluyor. Yapı sahibinin talebi ve vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda, hemşehrilerimizin güvenliği için bizler de gerekli prosedürü tamamladıktan sonra binaların yıkımını gerçekleştiriyoruz. Metruk binaların bulundukları mahallelerin sakinlerini de tedirgin eden olası zararlarını ortadan kaldırarak hemşerilerimizin can ve mal güvenliğini korumuş oluyoruz. Aynı zamanda ilçemizin vitrinini bozan bu yapıların oluşturduğu çirkin görüntüleri de temizlemiş oluyoruz” dedi.



Gürsu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nün metruk binaların temizlenmesine ilişkin çalışmaları devam ediyor.

Gürsu İmar Haberleri