Güzelyalı imar planları askı sürecinde | 20 Nisan 2024İmar Haber

20 Nisan 2024 - 13:44

Güzelyalı imar planları askı sürecinde

MUDANYA’NIN KİMLİĞİNE ÖZGÜ, TURİZM ÖNCELİKLİ BİR PLANLAMANIN ORTAYA ÇIKTIĞINI BELİRTEN BAŞKAN HAYRİ TÜRKYILMAZ, “HEMŞEHRİLERİMİZE HAYIRLI OLSUN” DEDİ.

Güzelyalı imar planları askı sürecinde
Son Güncelleme :

08 Aralık 2020 - 14:25

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/guzelyali-imar-planlari-aski-surecinde/32672/" title="facebook">

Beklenen Güzelyalı 1/ bin ölçekli revizyon uygulama imar planı Mudanya Belediyesi’nin ardından Büyükşehir Belediye Meclisi’nce de onaylanarak askıya çıkarıldı. Mudanya’nın kimliğine özgü, turizm öncelikli bir planlamanın ortaya çıktığını belirten Başkan Hayri Türkyılmaz, “Hemşehrilerimize hayırlı olsun” dedi.

Mahkeme kararıyla iptâl edilen Güzelyalı imar planları, Mudanya Belediyesi tarafından yeniden hazırlandı. Belediye meclisince onaylanarak Büyükşehir Belediye Meclisi’ne gönderildi. Beklenen Güzelyalı 1/ bin ölçekli revizyon uygulama imar planı değişikliği, Büyükşehir Belediye Meclisi’nce onaylanarak askıya çıkarıldı.

Mudanya’yı modern şehirciliğin gereklilikleri ile buluşturmak için çalıştıklarını kaydeden Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, belediye hizmet alanlarının, turizm alanlarının, sağlıklı yaşam için gerekli olan rekreasyon alanlarının sınırlarının belirlendiği bir çalışmayı Mudanya’ya kazandırdıklarını söyledi.

Modern, günümüz şartlarına ve gelecekteki ihtiyaçlara cevap verecek imar planı çalışmasının belediye teknik ekiplerince hazırlandığını belirten Başkan Türkyılmaz, “Uzun yıllar boyunca plan değişikliğine gerek kalmayacak şekilde kentin omurgası sayılacak bir çalışmaya imza attık, tüm hemşehrilerimize hayırlı olsun” diye konuştu.