İmar Haber

TÜRKİYE ve DÜNYADA VAKA SAYISI
COVID-19 SON DAKİKA HABERLERİ
imarhaber.com Sağlıklı Günler Diler!

Haldun BOYSAN

74
01 Eylül 2020 - 19:03
Haldun BOYSAN

Haldun Boysan

Doğum: 6 Temmuz 1958 – Ankara

Ölüm: 31 Ağustos 2020 – Nevşehir/Ürgüp

Lakabı: TOMBALACI (Kurtlar Vadisi)

TED Ankara Koleji ve Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi tiyatro bölümünden mezun oldu. Ankara Sanat Tiyatrosu ve İstanbul Şehir Tiyatroları’nda görev yaptı. İngilizce-Türkçe dublaj filmlerinde seslendirme yaptı.

1999 yılında 11. Ankara Uluslararası Film Festivali‘nde “en iyi yardımcı erkek oyuncu“ ödülünü Gemide adlı filmdeki performansıyla kazandı. Koyu bir Beşiktaş taraftarı olan Boysan, Beşiktaş JK kongre üyesi olarak görev aldı.

Haldun Boysan’ın Aydın Boysan ile akraba olduğuna dair iddiaların sosyal medyada yer alması üzerine; Aydın Boysan’ın oğlu Burak Boysan, iddiaların doğru olmadığına dair bir açıklama yaptı:

“Boysan soyadı Soyadı Kanunu çıktıktan sonra 1930’larda yayınlanan Soyadı Kitabındaki popüler soyadlarından biri. Ankara’da, Konya’da, Akdeniz kıyılarında, Rize Fındıklı’da sayısız Boysan var. Sadece Rize Fındıklı’dakiler yakın akrabamız. Haldun Boysan değerli bir insan belli ki, fakat akraba değiliz maalesef.” açıklamasında bulundu.

Haldun Boysan’ın, koronavirüs korkusundan dolayı hastaneye gidemediği için kalp pilinin değiştirilemediği iddia edildi. Sağlık sorunlarıyla pek fazla ilgilenmediği ve yıllardır ayağındaki kırıkla yaşadığı bilinen 62 yaşındaki oyuncuya, setten gelen yönetmen Faruk Teber’in “Senden bu dünyada bir tane daha yok. Lütfen kendini bu kadar ihmal etme” dediği belirtildi. Yönetmenine; “tamam artık kendime daha çok dikkat edeceğim” diyen usta sanatçı, ilerleyen saatlerde yaşamını yitirdi.

31 Ağustos 2020’de Maria ile Mustafa dizisinin çekimleri için bulunduğu Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde kalp krizi geçirerek 62 yaşında hayatını kaybetti. Haldun Boysan’ın cenazesi 2 Eylül Çarşamba günü, Ankara Karşıyaka Mezarlığı’nda son yolculuğuna uğurlanacak.

Filmografisi

Kara Melek (1996) – Cevdet Yaman
Gemide (1998)
Çılgın Bediş (1998) – Partal
Aşkın Dağlarda Gezer (1999)
Oyuncak Hikayesi 2 (1999)
Merdoğlu (2000)
Nisan Yağmuru (2000)
Vasiyet (2001)
Gülbeyaz (2002-2003) – Ali Kemal
Karaoğlan (dizi) (2002) – Cemşit
Hürrem Sultan (dizi) (2003) – Firuz Ağa
Kurtlar Vadisi (2003-2004) – Tombalacı Mehmet Çolak
Esir Şehrin Gözyaşları (2003)
Brindar (2004)
Aynalar (2004)
Görünmez Adam (2004)
Bir Aşk Hikayesi (2004)
Kısmet (2005) – Hüseyin
Asla Unutma (2005) – Nedim
Zaman Tüneli (2005)
Silahların Gölgesinde (2005)
Cennet Mahallesi (2005) – Jilet Abbas
Gen (film) (2006)
Köprü (2006) – Hüdai
Meçhule Gidenler (2006) – Organ Mafyası
Taşa Yazılan Aşk (2006)
Hayat Türküsü (2006)
Camgöz – Kan ve Vanilya (2007) Kara Cemal
Dağlar Delisi (2007)
Kara Güneş (2007)
Canım Ailem (2008)
Beni Unutma (2008)
Servet Avcısı (2008)
Hesaplaşma (2009)
Kapalıçarşı (dizi) (2009)
Abimm (2009)
Sensiz Yaşayamam (2010)
Çakıl Taşları (2010)
Canan (dizi) (2011) – Orhan
Firar (dizi) (2011)
Esir Şehrin Gözyaşları – Bir Ferhat ile Şirin Hikayesi (2012)
Merhamet (dizi) (2013) – Necati
Zeytin Tepesi (2014)
Sesli Güldüm (2014)
Otel Divane (2014) – Vedat
Gülcemal (2014) – Affan
Ulan İstanbul (2014) – Haldun (Konuk oyuncu)
O’nun Hikayesi (2015) – Zeynep’in abisi
Bahtiyar Ölmez (2017)
Ege’nin Hamsisi (2018) – Eşref Üzüm
Akıllara Seza (2019)
Alef (dizi) (2020) – Nejat
Maria ile Mustafa (2020)

Haldun Boysan Haberleri

PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-
SON EKLENEN FİRMALAR
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
# TAKIMLAR O AV P
Hava durumu
-
-
-
Nem Oranı: -
Basınç: -
Rüzgar Hızı: -
Rüzgar Yönü: -

İmara açılacak yerler, imarı planlanan yol, hastane, metro güzergahları, değerlenecek bölgeler, imar planları