Hatay İskenderun'da Yangın! | 20 Nisan 2024İmar Haber

20 Nisan 2024 - 09:13

Hatay İskenderun’da Yangın!

Hatay Belen ile İskenderun Arasındaki Ormanlık Alanda Trafo Patlaması Nedeniyle Yangın Çıktı. Söndürme çalışmaları tamamlanan yangında 300 hektarlık alan zarar gördü.

Hatay İskenderun’da Yangın!
Son Güncelleme :

09 Ekim 2020 - 15:24

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/hatay-iskenderunda-yangin/21629/" title="facebook">

Sarımazı TOKİ  İssume arasında bulunan trafonun patlaması sonucu meydana gelen yangına müdahaleler halen devam ediyor.

Yangın rüzgarında etkisiyle E5’i aşarak Karaağaç bölgesine oradan da Arsuz’a doğru hızla ilerlerken, vatandaşlar evlerini boşaltmak zorunda kaldı. Şu ana kadar 2 apartman, 4 araç, 3 depo, 7 daire, 11 müstakil ev, Fsi Filtre Fabrikası ve Cansu Gümrüklü Antrepo ile 14 iş yeri, 8 fabrika, 35 arı kovanı ile 70 vatandaşın etkilendiği yangında, can kaybı yaşanmaması sevindirdi.

İskenderun’da Simya Koleji’ne de sıçrayan yangında, okuldaki öğrencilerin tahliyesi büyük paniğe neden oldu. Bölgedekilerin kamyonlarla tahliye edilmeye çalışıldığı bildirildi.

hatay-yangin-gecesi

Yangına 2 uçak, 4 helikopter, 122 arasöz, 10 dozer iş makinesi ve 500 personel ile müdahale edildi. Su atar uçağımızın su alma kapaklarından bir tanesi, denizdeki yüksek dalga boyu nedeniyle kırıldı. Diğer uçağımız mümkün mertebe hava şartları müsait olduğu sürece çalışmalarına devam ediyor.

hatayda-nereler-yaniyor

Hatay’daki Yangın Sabotaj Mı?

Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş telefonla bağlandığı bir televizyon programına; “Yangınla ilgili sabotajdan şüpheleniyoruz. Rüzgardan dolayı yangına havadan müdahale edemedik” dedi.

Belen Belediye Başkanı İbrahim Gül “Dün gece Belen’de yangını kontrol altına almıştık, soğutma çalışmaları yapmıştık. Ancak bugün saat 12:30 gibi bazı görgü tanıkları üç tane molotof kokteyli atıp kaçıldığını görmüşler. 1500 dekarlık alanda yangın hasarı oluşturdu ve sekiz hafif yaralı var” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hatay’ın Belen ilçesinde çıkan, Arsuz ve İskenderun ilçelerine sıçrayan orman yangınında zarar gören alanlarda incelemelerde bulunmak için Hatay’a geldi. Belen ilçesindeki Fatih Mahallesi’nde, yangında zarar gören Petek Sitesi’ni ziyaret eden Bakan Soylu, yangını terör örgütü PKK’nın gerçekleştirdiği konusunda kanaatler olduğunu belirtti.

Bakan Soylu, “Terör örgütü PKK’nın, yaklaşık 2 yıldan beri özellikle kendi elemanlarına, hem örgüt mensuplarına hem de şehirlere sızdırmaya çalıştığı elemanlara ormanların yakılması hususunda net talimatları var. Buna ait hem güvenlik birimlerimiz hem tüm teşkilatımız gerekli önlemleri almaya çalışmaktadır. Bu yangının kaynaklandığı noktada tahkikatlarla birlikte neticeye ulaşılacaktır” diye konuştu. Soylu, sosyal medyada yangının terör örgütü bağlantısıyla ilgili ilk paylaşımı yapan 4 kişiden 2’sinin yurt içinde bulunduğunu ve dün akşam gözaltına alındıklarını ifade ederek, “Yurt içinde olsun bize yeter. Yurt dışındakilerden de birisi Belçika’da, birisi Almanya’da. Yurt içindekilerin vilayetini söylemeyeyim. Yurt dışındakileri ise şöyle yapıyoruz. Bunlarla ilgili suç duyuruları oluşturuluyor ve mahkeme kararları alınıyor. Türkiye’ye girdikleri zaman gerekli adli mercilerin talimatları hemen uygulanıyor. Bu olayın terör örgütünün hadisesi olup olmadığı tahkikatla çıkacak.” şeklinde konuştu.

Söndürme çalışmaları tamamlanan yangında 300 hektarlık alan zarar gördü.

İskenderun İmar Haberleri