Hemzemin geçit görevlilerine eğitim | 19 Nisan 2024İmar Haber

19 Nisan 2024 - 19:20

Hemzemin geçit görevlilerine eğitim

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ULAŞIM DAİRESİ BAŞKANLIĞI RAYLI SİSTEMLER ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜ BÜNYESİNDE YER ALAN VE HEMZEMİN GEÇİTLERDE GÖREV YAPAN 14 PERSONELE, DEVLET DEMİR YOLLARI EĞİTİM VE SINAV MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN EĞİTİM VERİLİYOR.

Hemzemin geçit görevlilerine eğitim
Son Güncelleme :

11 Ocak 2021 - 10:40

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/hemzemin-gecit-gorevlilerine-egitim/55183/" title="facebook">

Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Raylı Sistemler Şube Müdürlüğü bünyesinde yer alan ve hemzemin geçitlerde görev yapan 14 personele, Devlet Demir Yolları Eğitim ve Sınav Merkezi Müdürlüğü tarafından eğitim veriliyor.

Adana Mekanik Atölye Müdürlüğü eğitim salonunda yapılan çalışmada personellere, uzmanlar tarafından “Korumalı Hemzemin Geçitlerin İşletilmesi Eğitim Programı” uygulanıyor.

Devlet Demir Yolları ile Büyükşehir arasında 2016 yılında imzalanan protokolle, Tarsus merkezde yer alan Kavaklı, 100. Yıl, Anıt ve Mithatpaşa hemzemin geçidi ile Akdeniz ilçe sınırları içerisinde yer alan Yenitaşkent hemzemin geçidinde emniyet tedbirleri, Büyükşehir personelleri tarafından sağlanıyor.

Emekli olan personellerin yerine önümüzdeki günlerde görev yapacak olan 14 personele eğitim programı kapsamında çalışma alanı ve çalışma koşulları, demiryolu altyapısı ve üst yapısı, demiryolu araçları, EST tesisleri, elektrifikasyon ve telekomünikasyon sistemleri, hemzemin geçitler hakkında genel bilgi, geçit kaplama çeşitleri, görevlilerin yetki ve sorumlulukları gibi birçok konuda bilgilendirmede bulunuluyor.

Teorik çalışmalarının da yapıldığı eğitim programı 4 Ocak’ta başladı. 14 Ocak’ta tamamlanacak eğitim sonunda personeller sınava tabi tutulacaklar.