Hobi Bahçelerine Kanun Teklifi Düzenlemesi | 28 Mart 2024İmar Haber

28 Mart 2024 - 19:16

Hobi Bahçelerine Kanun Teklifi Düzenlemesi

TBMM’de düzenlediği basın toplantısında TBMM Başkanlığına sunulacak yeni kanun teklifleriyle ilgili açıklamalarda bulunan AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş, “Kamuoyu tarafından Hobi bahçeleri olarak bilinen ve birinci sınıf tarım arazilerine yapılan hiç bir izni, ruhsatı, planı, programı olmayan yapılar son zamanlarda artış göstermektedir.

Hobi Bahçelerine Kanun Teklifi Düzenlemesi
Son Güncelleme :

25 Haziran 2020 - 9:17

Google News Google News href="http://www.facebook.com/share.php?u=https://www.imarhaber.com/hobi-bahcelerine-yeni-yasal-duzenleme-geliyor/18548/" title="facebook">

 

TBMM’de düzenlediği basın toplantısında TBMM Başkanlığına sunulacak yeni kanun teklifleriyle ilgili açıklamalarda bulunan AKP Grup Başkanvekili Mehmet Muş, “Kamuoyu tarafından Hobi bahçeleri olarak bilinen ve birinci sınıf tarım arazilerine yapılan hiç bir izni, ruhsatı, planı, programı olmayan yapılar son zamanlarda artış göstermektedir.

Bunlar maalesef tarım alanlarını tahrip etmektedir. Bununla ilgili gerekli tedbirler alınarak yaptırımlar ağırlaştırılmaktadır. Buradan sizlerin aracılığıyla tüm vatandaşlarımıza seslenmek istiyoruz, Hobi bahçesi adı altında herhangi bir yapı almamalarını özellikle rica ediyoruz. Uyarıyoruz. Hobi bahçesi adı altındaki bu yapıların denetimleriyle ilgili cezalar artırılıyor. 1000 TL’den az olmamak kaydıyla her metrekare için 10 TL ceza kesilecek, yapıdaki aykırılıklar giderilirse, sürekli şekilde kapanacaktır. Eğer aykırılıklar giderilmezse 2 aylık beklemeden sonra bu cezalar 3 kat arttırılarak bu cezalar tekrar uygulanacaktır. ” dedi.

HOBİ BAHÇELERİ

Herhangi bir hukuki tarafı yok. Ceza vardı, bu cezayı ağırlaştırıyoruz. Cezayı kestikten sonra 2 ay bir süre veriyoruz, burayı düzeltin, tarım toprağını tekrar kazandırın diyoruz. Bunu yapmaları halinde 3 kat ceza uygulanmayacak ve yıkım işlemi ilgililer tarafından gerçekleştirilmeyecek. Bunu yapmamaları halinde hem ceza 3 kat ceza artırılarak uygulanacak hem de belediyeler, il özel idareler devreye girmek suretiyle yıkılacaktır.