İlave Gümrük Vergisiyle Kuruyemiş Sektöründe Yeni Dönem | 16 Nisan 2024İmar Haber

16 Nisan 2024 - 15:05

İlave Gümrük Vergisiyle Kuruyemiş Sektöründe Yeni Dönem

Paraguay çayı, kakao içermeyen şeker mamulleri, çikolata ve kakao içeren diğer gıda müstahzarları, makarnalar, ekmek, pasta, kek, bisküvi ve diğer ekmekçilik mamulleri, hububat veya hububat ürünlerinin kabartılması veya kavrulması suretiyle elde edilen gıda mamulleri, mayalar ve malttan üretilen biralar ceviz ve ayçekirdeği ile 115 işlenmiş tarım ürününe ek gümrük vergisi getirilmişti.

İlave Gümrük Vergisiyle Kuruyemiş Sektöründe Yeni Dönem
Son Güncelleme :

13 Ağustos 2020 - 23:48

İthalatta Yeni Vergi Düzenlemesi Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Yeni düzenlemede çeşitli ülke ve ülke gruplarından ithalatına ek gümrük vergisi uygulanacak 115 işlenmiş tarım ürünün arasında Paraguay çayı, kakao içermeyen şeker mamulleri, çikolata ve kakao içeren diğer gıda müstahzarları, makarnalar, ekmek, pasta, kek, bisküvi ve diğer ekmekçilik mamulleri, hububat veya hububat ürünlerinin kabartılması veya kavrulması suretiyle elde edilen gıda mamulleri, mayalar ve malttan üretilen biralar ceviz ve ayçekirdeği de yer alıyor. Yeni düzenlemeye göre, kuruyemişin ürettiği katma değere yönelik bazı açıklamalarda bulunuldu.

Yeni düzenlemeyle Türk kuruyemiş sektörüne ve ülke ekonomisine daha fazla katma değer üretecek, Ayçekirdeğinde yapılan yeni düzenleme, kuruyemiş sektörümüz için yeni bir dönem. Özellikle siyah çekirdekteki fiyat istikrarsızlığı, çiftçimizi ve üretici firmalarımızı zor durumda bırakıyordu. Bu düzenlemeyle çiftçimiz ve üreticimizle birlikte, tüketici de piyasada daha istikrarlı ve uygun bir fiyatlandırma ile karşılaşacak. Ülkemize kayıt dışı yollardan giren ayçekirdeğinin vergi düzenine dahil edilmesi sağlanacak, çiftçi, sanayici ve tüketici korunacak. Denetimsiz olarak ülkemize getirilen ürünlerin, sağlıksız koşullarda piyasaya sürülmesinden kaynaklı, insan sağlığını tehdit eden unsurlar da ortadan kalkacak.

Resmi gazetede yayımlanan ithalata dayalı ek gümrük vergisi getirilen ürünlerin tam listesine linkteki pdf dosyasının 136. sayfasından ulaşabilirsiniz.

İlave Gümrük Vergisi GTİP Listesi



EN ÇOK KAZANANLAR

EN ÇOK KAYBEDENLER

EN ÇOK İŞLEM GÖRENLER

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.

DÖVİZ KURU

BIST100
DOLAR
EURO
BITCOIN
ÇEYREK ALTIN
GRAM ALTIN